Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

HIFK – HJK herkisti asiantuntijan – "Nämä hetket ovat kultaakin kalliimpia"

Erkka V. Lehtola oli kiitollinen Helsingin paikallistaiston annista. HIFK ja HJK tekivät asiantuntijan mukaan palveluksen koko suomalaiselle jalkapalloilulle.

HIFK:n Esa Terävä ja HJK:n Guy Moussi
HIFK:n Esa Terävä ja HJK:n Guy Moussi taistelivat pallosta. Kuva: Lehtikuva
Sami Laine
Avaa Yle-sovelluksessa

Helsingin IFK ja HJK tarjosivat torstaina jalkapallon Veikkausliigassa todellisen herkkupalan. Töölön jalkapallostadionilla riitti jo hyvä tovi ennen paikalliskamppailun alkua tunnelmaa, joka kantoi pitkälle iltaan. Se herkisti myös Yle Urheilun asiantuntijan Erkka V. Lehtolan.

- Tämä on välillä aika raskasta tarpomista. Meillä on todella pitkä ja pimeä talvi, konkursseja ja vaikka minkälaisia juttuja. Nämä hetket ovat kultaakin kalliimpia arjessa jaksamisen kannalta, Lehtola iloitsi Yle Puheen Jalkapallokierroksella.

HIFK haastoi HJK:n hyvin, vaikka jäikin ottelun alussa hallitsevan mestarin jyrän alle. HJK eteni ottelussa johtoon vain neljän minuutin pelin jälkeen Mike Havenaarin osumalla.

- Se oli juuri sellainen alku, jota ei saisi tulla. Se olisi voinut horjuttaa uuteen tilanteeseen tullutta nousijajoukkuetta pahasti. HIFK sai rivinsä kasaan ja tuli väkevästi mukaan peliin. Tämä on niin hieno asia, ei pelkästään IFK:lle tai helsinkiläiselle futikselle, vaan koko suomalaiselle jalkapallolle.

Nyt oli vastassa äärimmäinen vastus Suomen kentillä. He selvisivät siitä hyvin, mikä varmasti vie joukkuetta henkisellä puolella eteenpäin.

Erkka V. Lehtola HIFK:sta

Lehtolaan teki vaikutuksen myös HIFK:n työmoraali.

- Tämä oli monelle pelaajalle isoin matsi tähänastisella uralla. Tästä pitääkin nauttia. HIFK ansaitsi tasapelin ja oli ihan alkua lukuun ottamatta hyvin mukana pelissä. He joutuivat totta kai välillä puolustamaan syvältä ja ottamaan vastaan, mutta he tekivät senkin kontrolloidusti ja olivat läpi ottelun vaarallisia.

- (Pekka) Sihvola, (Jesse) Ahonen, (Fredrik) Lassas ja kumppanit. He olivat alati vaarallinen joukkue, se on selvä asia. Nyt oli vastassa äärimmäinen vastus Suomen kentillä. He selvisivät siitä hyvin, mikä varmasti vie joukkuetta henkisellä puolella eteenpäin, Lehtola arvioi.

HJK:lle tasapeli oli toinen peräjälkeen, ja joukkueella on kolmesta ottelusta kasassa viisi pistettä. Lehtola uskoo, ettei alkukauden saldo tyydytä mestareita.

- He ovat pettyneitä tulokseen. HJK pelaa joka pelissä voitosta ja voittoja odotetaan. He ovat itse pelanneet itsensä asemaan, jossa vain kolme pistettä tyydyttää. Pelissä oli paljon hyviä juttuja, mutta uskon, että HIFK:n vahva vastarinta saattoi yllättää. HJK kuitenkin pelasi paremmin kuin joissain aikaisemmissa peleissään, joten eivät he varmasti täysin ole pettyneitä.

Helsinkiläisseurojen liigakausi jatkuu ensi viikon keskiviikkona. HJK kohtaa kotonaan KTP:n ja HIFK Rovaniemellä RoPSin.

Suosittelemme sinulle