Hyppää sisältöön

Mielenosoittajat valmiita olemaan Pyhäjoen ydinvoimala-alueella niin kauan kuin tarvitsee

Mielenosoittajat vastustavat Pyhäjoen ydinvoimalaa ja alueella tehtäviä hakkuita. He ovat olleet paikalla keskiviikosta saakka. Fennovoiman mukaan hakkuut ovat jatkuneet.

Kuva: Hyökyaalto
Anna Leppävuori

Ydinvoimalan hakkuiden vastustajat olivat perjantaina edelleen Pyhäjoen Hanhikivenniemen ydinvoimala-alueella. Hyökyaalto-ympäristöverkostoa edustavat vastustajat kertovat, että he ovat tarvittaessa valmiita olemaan paikalla niin kauan kuin tarvitsee – vaikka kuukausia.

Mielenosoittajat vastustavat Pyhäjoen ydinvoimalaa ja alueella tehtäviä hakkuita. He ovat olleet paikalla keskiviikosta saakka.

Fennovoiman mukaan ihmisillä on oikeus olla ja liikkua Hanhikivenniemellä.

Fennovoiman mukaan hakkuita on jatkettu lähes normaalisti. Poliisi vei keskiviikkona muutamaksi tunniksi yhden mielenosoittajan kuulusteltavaksi, koska tämä oli poliisin mukaan toistuvasti lähestynyt hakkuutyömaan koneita.

Lassila & Tikanojaa vastaan hyökätty

Hanhikivenniemellä tehtäviä hakkuita on vastustettu myös Helsingissä. Siellä Lassila & Tikanojan pääkonttorin pihalla poltettiin autoja torstain vastaisena yönä. Konserniin kuuluva L&T Biowatti hakkaa metsää ydinvoimala-alueella.

Stora Enso lopetti hakkuut viime viikolla, koska se halusi odottaa hakkuuluvan lainvoimaisuutta.

Fennovoima on hakenut maisematyölupaa, joka mahdollistaa hakkuut. Hakkuut on saanut jo aloittaa, mutta lupa ei ole valitusten takia lainvoimainen. Laki antaa mahdollisuuden hakkuisiin jo ennen lainvoimaisuutta.

Suosittelemme sinulle