Hyppää sisältöön

Lasten suunnittelemat hiutaleet loistavat Valoviikoilla

Pimeyden keskelle syksyllä tulevat Tampereen Valoviikot sisältävät mm. uusia valokuvioita ja lisävalaistusta puihin.

Kuva: Tampereen kaupunki

Pienet tamperelaiset ovat päässeet valosuunnittelijoiksi. Lapset ovat suunnitelleet lasten kulttuurikeskus Rullassa lumihiutaleita, joista tehdään valaistu polku Valoviikoille. Polku tehdään Tuomiokirkonkadulle, Hämeenkadun molemmin puolin. Polulle tehdään myös kaksi ja puoli metriä korkea valaistu jäälyhty.

– Kadun pintaan heijastetaan sinisävyinen järven jää, johon alkaa kertyä valkoisia lumihiutaleita. Lapset ovat tehneet hiutaleet lastenkulttuurikeskus Rullassa talven aikana, Markus Joonas Tampereen kaupungilta kertoo.

Muitakin uutuuksia 50-vuotisjuhliaan viettäville Valoviikoille tulee. Hatanpään valtatielle tuodaan kymmenen uutta valokuviota, myös Finlaysonin alueella Itäiselläkadulla ja Tammelantorilla nähdään uusia valoaiheita, kerrotaan Tampereen kaupungin tiedotteessa.

Hämeensillan yllä nähdään tulevaisuudessakin hevosia, ei vaan aivan samanlaisia kuin ennen. Kuva: Elina Nieminen / Yle

Kaupunki aikoo myös hankkia Hämeenkadun itäpäähän ajoradan päälle kolme mediakruunua, joihin saa myös liikkuvaa kuvaa. Mediakruunut asennetaan pysyvästi paikalleen.

Valokuvioiden ja mediakruunujen lisäksi Hämeenkadun varrella olevat 81 puuta valaistaan. Alustavissa suunnitelmissa valaistuselementit roikkuvat puiden oksilta.

Aleksis Kiven kadun varrella olevat led-valot ja Hervannan keskustaan vuonna 2013 asennetut kuviot säilyvät entisellään. Myös Hämeensillan yllä olleet hevoskuviot nähdään uudenlaisina tulevilla Valoviikoilla. Valogalleria jatkaa samoissa paikoissa, mutta osittain uusin kuvioin ja teemoin.

Suosittelemme sinulle