Hyppää sisältöön

Merietsinnöistä uutisoitu maltillisesti Venäjällä

Ainoastaan Ria Novosti on uutisoinut etsintöjen olevan Venäjän vastaisia. Lähteenä on käytetty suomalaista lakimiestä.

Kuvakaappaus Ria Novostin verkkosivuilta.
Kuvakaappaus Ria Novostin verkkosivuilta keskiviikkona 29. huhtikuuta.
Yle Uutiset

Helsingin edustalla tapahtuneesta alueloukkausepäilystä on uutisoitu Venäjällä maltillisesti, kertoo Ylen Moskovan kirjeenvaihtaja Marja Manninen.

– Reaktiot ovat olleet erittäin vähäisiä. Se on tietysti kerrottu, että jonkinlainen vedenalainen kohde on Helsingin lähellä havaittu, Manninen kertoo Radio 1:n Ykkösaamussa.

Uutisointi on rajoittunut uutistoimistojen ja lehtien verkkosivuille. Venäjän tärkeimmistä päivälehdistä ei tänään löytynyt mainintaa tapauksesta. Myös tv:ssä ja radiossa käsittely on ollut vähäistä.

Alueloukkausepäilyä on venäläismediassa verrattu Ruotsin viime syksyiseen sukellusvenejahtiin. Samalla on kuitenkin nostettu esille puolustusvoimien komentajan Jarmo Lindbergin kommentit siitä, ettei Venäjä ole ottanut sellaisia askelia, jotka voitaisiin tulkita Suomelle uhkaksi.

Mannisen mukaan ainoastaan valtio-omisteinen Ria Novosti on hakenut uutisointiin Venäjä-vastaisen näkökulman. Ria Novosti on haastatellut suomalaista lakimiestä Jon Hellevigia, joka pitää etsintöjä propagandatemppuna.

– Hellevig myös väittää, että tällä mahdollisella sukellusvenehavainnolla yritetään vaikuttaa Suomen uuteen hallitukseen, Manninen sanoo.

Suosittelemme sinulle