Hyppää sisältöön

"Pirkanmaan kirjoituskilpailu on silta tulevaisuuteen" – katso lista voittajista

Ilmaisunhalu on tavaton ja kirjottamisharrastus voimissaan Pirkanmaalla, toteaa palkintoraadin jäsen Kirsti Kuronen.

Kuva: Marko Melto / Yle
Mari Siltanen

– Kirjoittaminen on keino elämänhallintaan ja toiveikkuuden löytämiseen, sanoo Pirkanmaan kirjoituskilpailun palkintolautakunnan puheenjohtaja Ritva Hokka-Ahti.

Aloittelevia kirjailijoita tuetaan ja rohkaistaan Pirkanmaan kirjoituskilpailulla, johon tänä vuonna osallistuttiin lähes 400 tekstillä. Kuuden palkitun lisäksi jaettiin myös neljä kunniamainintaa. Kilpailu on Hokka-Ahdin mukaan hyvin merkittävä osallistujille.

– Esimerkiksi Satu Hassi sanoi, ettei hän olisi pysynyt hengissä, eikä hänestä olisi tullut tätä ihmistä, jollei olisi osallistunut kilpailuun ja tullut palkituksi.

Moni osallistujista on Hokka-Ahdin mukaan kahdenkymmenen ja kolmenkymmenen ikävuoden välissä ja hukassa elämänsä kanssa.

– Kilpailu on silta tulevaisuuteen aika monille. Kirjoittaminen on hirveän terapeuttista. Jos vielä voi jakaa julkisuudessa oman tuotoksensa, niin pääsee omassa elämässä eteen päin. Se on avain ihmisen kasvuun.

Palkittujen joukossa ovat vuosien saatossa olet esimerkiksi Jaakko Syrjä, Mirkka Rekola, Martti Joenpolvi, Kari Aronpuro ja Seppo Jokinen. Vuonna 2005 palkinnon sai Finlandia-ehdokkaaksi vuonna 2014 noussut Anni Kytömäki.

Tänä vuonna proosasarjan kirjoituksissa oltiin ajan hermolla. Teosten joukossa oli useampia yt-neuvotteluja, työuupumusta sekä työelämän epävarmuuksia kuvaavia tekstejä. Huumoria ei satiiria lukuunottamatta löytynyt. Myös osa runosarjan töistä kertoi nykyelämän ja yhteiskunnan muutoksen tuottamasta ahdistuksesta.

Palkituista teksteistä koottua antologiaa saa maksutta kirjastoista. Tekstit ilmestyvät myös kirjaston verkkosivuille (siirryt toiseen palveluun).

Suosittelemme sinulle