Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Muistatko, milloin Pekka Rinne päästi viimeksi maalin?

Pekka Rinne on pitänyt maalinsa puhtaana lähes 200 minuuttia. Jan Lasakin 2000-luvun ennätys on vajaan 12 minuutin päässä.

Pekka Rinne
Kuva: Lehtikuva
Riku Salminen,
Teemu Tammilehto
Avaa Yle-sovelluksessa

**OSTRAVA. **Pekka Rinne pelasi torstaina kolmannen perättäisen nollapelinsä, kun Suomi luisteli Slovenian kumoon 4-0-lukemin. Suomalaisvahti on pitänyt maalinsa puhtaana lähes 200 minuuttia putkeen, mikä lähentelee jo Jan Lasakin huippulukemia 206.10 vuodelta 2004.

- En kyllä muista, onko henkilökohtaisesti ollut kolmea nollapeliä putkeen. Kiitosta joukkueelle, on pelannut tosi hyvin. Slovenialla ei ollut montaa tekopaikkaa. USA-pelin jälkeen olemme löytäneet meidän pelimme, Rinne sanoi ottelun jälkeen.

Ne jätkät olivat ihan omalla tasollaan. Ja Sulanderin Ari oli siellä myös. Molemmat maalivahdit ovat sellaisia, joita katsoo ylöspäin. Suomella on aina ollut loistavia maalivahteja, se on ollut kansanperintömme.

Pekka Rinne Jarmo Myllyksestä ja Jukka Tammesta.

- Ei hirveästi ylivoimahyökkäyksiä, eikä yhtään läpiajoa ole ollut turnauksessa. Vastustajat saavat ylivoimalla tietenkin tilanteita, mutta alivoima toimii loistavasti, hän jatkoi.

Edellisen kerran Rinteen on ohittanut USA:n Nick Bonino, joka osui turnauksen avausottelun 46. minuutilla. Steve Moses laukoi kiekon ja se valui Rinteen kainalosta maaliviivalle, josta Bonino iski 4-1-maalin. Nashville Predatorsin huippuvahti on ollut ohittamaton 191 minuuttia ja 56 sekuntia.

- Tämä oli neljäs pelini ja olen päässyt koko ajan jäälle ja pelaamaan. Totta kai on päässyt mukaan joukkueeseen. Tuntuu hyvältä, mutta ei tässä auta mennä kuin peli kerrallaan. Kyllä tässä kovasti odottaa jo tosipelejä.

Slovenia-voitto osui suomalaiskiekon merkkipäivälle, kun ensimmäisestä MM-kullasta tuli kuluneeksi 20 vuotta. Tuolloin Leijonista esiin nousivat ykkösvahti Jarmo Myllys ja kultatanssistaan tunnettu Jukka Tammi. Rinne ei halunnut verrata itseään nuoruuden idoleihinsa.

- Ne jätkät olivat ihan omalla tasollaan. Ja Sulanderin Ari oli siellä myös. Molemmat maalivahdit ovat sellaisia, joita katsoo ylöspäin. Suomella on aina ollut loistavia maalivahteja, se on ollut kansanperintömme.

Suomi – Slovakia lauantaina kello 17.15 alkaen.

8.5. klo 15:29 korjaus: Rinteen tähän asti pitämää lukemaa korjattu.

Suosittelemme