Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

USA osoitti haavoittuvaisuutensa - onko Tanskasta uhaksi?

USA:kaan ei ole voittamaton. Avaustappionsa jälkeen se pääsee hakemaan paluuta voittokantaan yhtä lohkonsa heikointa joukkuetta vastaan.

Dan Sexton hukkaa avopaikan Venäjä-ottelussa 4.5. 2015.
Kuva: EPA
Matias Strozyk
Avaa Yle-sovelluksessa

**OTTELUENNAKKO. **Yhdysvallat kärsi torstaina ensimmäisen tappionsa. Se tuli Valko-Venäjää vastaan ja todisti, etteivät nuoret jenkitkään jaksa jyrätä ottelusta toiseen konemaisella tehokkuudella. Tulos laittoi Ostravan-lohkon asetelmia sikäli uusksi, että Valko-Venäjä lähtee perjantaihin lohkoykkösenä.

USA:n loppuohjelma on kuitenkin huomattavasti valkovenäläisiä helpompi. Ensimmäisenä vastassa on Tanska, jonka kisat ovat menneet penkin alle. Juutit tarvitse pisteitä todella kipeästi, mutta yllätystappionsa myötä todennäköisesti keskittymistään terävöittävät jenkit eivät ole helpoin vastus siihen tarkoitukseeen.

USA on toistaiseksi pelannut tuloksellisesti jossain määrin kaksijakoisesti. Kivenkovat ottelut Suomea ja Venäjää vastaan hoituivat upeilla suorituksilla, mutta heikompi Valko-Venäjä ja lohkon häntäpäähän kuuluva Norja aiheuttivat enemmän tai vähemmän päänvaivaa. Tanska sijoittuu iskukykynsä puolesta jälkimmäiseen kategoriaan, mutta pelillisesti se on ollut lohkon huonoin joukkue.

Tanska on tehnyt kolmessa edellisessä ottelussaan yhtä monta maalia. Merkittäväksi ongelmaksi on kuitenkin osoittautunut vastustajan maalinteon estäminen, vaikka aivan turnauksen alussa maalivahdit olivatkin melkein sankarin asemassa. Neljän ottelun jälkeen puolustajista Markus Lauridsen on jo kahdeksan maalia miinuksella, Mads Bödker puolestaan on kuudessa. Koko joukkueessa ainoastaan hyökkääjä Morten Madsen on plussan puolella.

Perjantai näyttää, miten Tanskan pääosin Euroopassa kiekkoilevat pelaajat pysyvät Yhdysvaltojen nopeiden hyökkääjien vauhdissa. Yhdysvallat hävisi Valko-Venäjälle pelatessaan ilman Steve Mosesia, mutta teholaiturin paluukaan ei ole ehdoton vaatimus heikon Tanskan nujertamiseksi.

Suosittelemme