Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Suklaaviipaleleivät, helpoin tapa tehdä makeaa kevään juhlapöytään

Reilu viikko enää kevään juhliin. Pöydässä pitää olla monenmoista herkullista. Suklaaviipaleleivät ovat helppo tehdä ja makea syödä. Kannattaa kokeilla.

Pippurimylly
Hymy on herkässä ja miksi ei olisi, suklaaviipaleleivät onnistuivat upeasti! Martta Eeva-Maija Laurila iloitsee :) Kuva: Juha Mäntykenttä / Yle
Juha Mäntykenttä
Avaa Yle-sovelluksessa

Suklaaviipaleleivät

200 g margariinia

2 dl sokeria

1 muna

2 rkl kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

On varmasti hyvää ja helppo tehdä

Toiminnanjohtaja Eeva-Maija Laurila Lapin Martat

2 tl vaniljasokeria

4½–5 dl vehnäjauhoja

Voiteluun:

munaa

Pinnalle:

raesokeria

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna edelleen vatkaten. Sekoita keskenään kaakaojauhe, leivinjauhe, vaniljasokeri ja osa jauhoista ja lisää siivilän läpi taikinaan.

Lisää jauhoja sen verran, että voit pyöritellä taikinasta sormen paksuisia tankoja pellille leivinpaperin päälle. Paista koekakku, jos epäilet, että taikinassa on liian vähän jauhoja.

Paina tangot vähän matalammiksi, voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 200 asteessa 12–15 minuuttia. Leikkaa kypsät tangot heti kuumina vinoiksi viipaleiksi.

Ohje: Toiminnanjohtaja Eeva-Maija Laurila Lapin Martat ry

Suosittelemme sinulle