Suklaaviipaleleivät
200 g margariinia
2 dl sokeria
1 muna
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
On varmasti hyvää ja helppo tehdä
Toiminnanjohtaja Eeva-Maija Laurila Lapin Martat
2 tl vaniljasokeria
4½–5 dl vehnäjauhoja
Voiteluun:
munaa
Pinnalle:
raesokeria
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna edelleen vatkaten. Sekoita keskenään kaakaojauhe, leivinjauhe, vaniljasokeri ja osa jauhoista ja lisää siivilän läpi taikinaan.
Lisää jauhoja sen verran, että voit pyöritellä taikinasta sormen paksuisia tankoja pellille leivinpaperin päälle. Paista koekakku, jos epäilet, että taikinassa on liian vähän jauhoja.
Paina tangot vähän matalammiksi, voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 200 asteessa 12–15 minuuttia. Leikkaa kypsät tangot heti kuumina vinoiksi viipaleiksi.
Ohje: Toiminnanjohtaja Eeva-Maija Laurila Lapin Martat ry