Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Veikkausliigan poikkeuksellisesta sarjataulukosta Andy Warhol-taidetta

Jalkapallon Veikkausliiga on saanut viime päivät maailmanlaajuista huomiota. Poikkeuksellisen kauniissa järjestyksessä olevat joukkueet ovat innoittaneet jalkapalloihmisiä ympäri maailmaa. Nyt sarjataulukko on insipiroitunut taiteeksi.

Jussi Ruhasen Andy Warhol-tyylinen taideteos Veikkausliigan erikoisesta sarjataulukosta.
Jussi Ruhasen Andy Warhol-tyylinen taideteos Veikkausliigan erikoisesta sarjataulukosta. Kuva: Jussi Ruhanen
Juha Mäntykenttä
Avaa Yle-sovelluksessa

Graafista suunnittelua tekevä helsinkiläinen Jussi Ruhanen halusi teoksessaan yhdistää Andy Warholin taiteen elementit tekstitv:n ulkoasun kanssa.

– Facebookissa katsoin Veikkausliiga.comin jutun tästä erikoisesta sarjataulukosta. Jutussa sanottiin että sarjataulukko on niin hieno että siitä voisi tehdä taidetta. Innostuin ja katsoin netistä Andy Warholin legendaarisimpia taideteoksia.

– Tekstitv:n legendaarinen layout yhdistettynä Warholin teosten tunnusomaisiin elementteihin muodosti mielestäni hienon taideteoksen, Ruhanen fiilistelee.

Ihme homma

Veikkausliigan sarjataulukon kauneus on ollut puheenaihe myös aktiivisesti jalkapalloa seuraavan Ruhasen työpaikalla. 

– Sarjataulukon erikoisuus ja kauneus ovat olleet työpaikallakin keskustelun aiheena. Olemme pohtineet, mitkä ovat todennäköisyydet että tuollainen sarjataulukko tulee. Asia on ihmetyttänyt kovasti.

– Seuraan jalkapalloa tosi tiiviisti. Kaikki jalkapallo menee. Sitä tulee katsottua pari ottelua viikossa, mutta joka päivä seuraan jalkapallon ilmiöitä. Malmin Palloseura on oma suosikkiseurani. Joukkue pelaa Helsingissä Kolmosta. Aina kun ehdin, käyn peleissä, Ruhanen päättää.

Kaikki jalkapallon Veikkausliigan kaksitoista joukkuetta ovat tällä hetkellä omilla pistesijoillaan (11-0), pisteen päässä seuraavasta. Ainutlaatuisen sarjataulukon riemu loppuu perjantaina, jolloin pelataan täysi kuuden ottelun kierros. Otteluiden etenemistä voi kuunnella Yle Puheella kello 18.03 alkaen.

Suosittelemme