Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

USA tarrasi puolivälieräpaikkaan - Tanskalta mainio taistelu

Yhdysvallat kaatoi jalkapallonumeroin sinnikkään Tanskan jääkiekon MM-kisojen B-alkulohkossa ja porhalsi lohkokärkeen ohi Valko-Venäjän.

USA-Tanska -ottelu MM-kisoissa 2015
Kuva: EPA
Timo Uusitalo
Avaa Yle-sovelluksessa

Tanska aloitti erinomaisesti maalittoman ensimmäisen erän ja joukkueella oli muutama mahdollisuus tehdä avausrysä. Muun muassa Jesper Jenssenillä oli pari tekopaikkaa ja yksi ylärimalaukaus. 

USA oli pettymys ottelun alussa, teki ihmeellisiä ratkaisuja ja oli kaukana siitä tasosta, mitä se esitti parhaimmillaan Suomea ja Venäjää vastaan. Jenkkien onneksi varmaotteinen, hyviä turnausotteita esittänyt Connor Hellebuyck seisoi tolppien välissä. 

Toisessa erässä USA laittoi yhden pykälän lisää peliin ottaen kamppailun hallintaansa. Sebastian Dahm venyi Tanskan maalilla lukuisiin hienoihin torjuntoihin, vaikka Brock Nelsonin vanhanaikaisella tehty soolomaali yllätti hieman helposti Dahmin ajassa 27.54.

Altavastaaja Tanska oli vaarallinen vastaiskuissa, joilla se sai USA:n ajoittain varpailleen. Toisessa erässä Yhdysvalloilla oli eväät laittaa ottelulle lopullinen piste, mutta joukkueelta puuttui viimeinen silaus maalipaikoissa.

Columbus Blue Jacketsin vuoden 2013 kolmannen kierroksen NHL-varaus Oliver Bjorkstrand väläytteli Tanska-paidassa osaamistaan mutta ehti tuhlata monen monta loistavaa tekopaikkaa. Päättyneellä WHL-kaudella 20-vuotias Bjorkstrand kokosi pelaamissaan 59 ottelussa hulppeat pisteet 63+55=118.

Tanska ei pystynyt murtamaan kolmannessa erässä USA:n puolustusta ja jäi ilman palkintoa. Valko-Venäjälle yllättäen hävinnyt USA palasi yhden harha-askeleen jälkeen voittokantaan ja kohtaa turnauksessa vielä Slovenian ja Slovakian. Tanska pelaa heti huomenna iltapelissä Norjaa vastaan.

Steve Moses oli toisesta perättäisestä ottelusta sivussa. Alavartalovamma on virallinen syy Jokerien päättyneen kauden maalipyssyn poissaoloon, vaikka Norjan Tollefsenin hurja taklaus päänseudulle saattoi olla yksi tekijä Mosesin poissaoloon.

Suosittelemme