Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

USA:n pakko panostaa ennakolta "selvään" otteluun

Asetelmat Ostravan-lohkossa ovat tässä vaiheessa turnausta tiukemmat kuin Yhdysvallat olisi toivonut. Lohkovoitto on yhä tähtäimessä, mutta kovemman työn takana.

Steve Moses
Steve Moses Norja-ottelussa. Kuva: EPA
Matias Strozyk
Avaa Yle-sovelluksessa

Yhdysvaltojen pukukopissa suut menivät mutruun, kun Valko-Venäjä otti silloisesta lohkoykkösestä voiton varsinaisella peliajalla. Marssi lohkon voittoon keskeytyi, ja nyt käytännössä kaikki neljä ensimmäistä sijaa ovat alttiita muutoksille lohkovaiheen kahdella viimeisellä kierroksella.

USA on lauantain otteluiden jälkeen Ostravan-lohkossa sijalla kolme. Suomi ja Venäjä ovat nousseet maalieronsa turvin lohkotilanteessa edelle, mutta koko kolmikko on tasapisteissä ja USA:n turvana keskinäisten otteluiden voitot. Yhdysvaltojen viimeiset vastustajat ovat Slovenia ja Slovakia, eikä maalla ole varaa tiputella enempää pisteitä kyydistään, mikäli se mielii lohkovoittajaksi.

Yhdysvallat toipui tappiostaan hatarasti, sillä Tanska kaatui perjantaina äärimmäisen niukasti 1-0. Joukkue sai viikonloppuna vahvistusta hyökkäykseensä, kun Minnesotan kanssa NHL:n pudotuspeleistä pudonnut Charlie Coyle matkusti MM-turnauksen pelipaikoille. Paikkaajaa kaivattiinkin, sillä USA on pelannut kaksi ottelua ilman hyökkääjä Steve Mosesia.

Mosesin puuttuessa tehomiehen roolin on ottanut Brock Nelson, jonka pisteet viidestä ottelusta ovat 4+2. Parannettavaa joukkueella olisi ainakin ylivoimalla, sillä jenkit ovat hyödyntäneet 18 mahdollisuudestaan vain kaksi. Prosentuaalisesti tehokkuus on samaa luokkaa kuin sunnuntain vastustajalla Slovenialla tässä turnauksessa.

Suosittelemme