Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

New York Rangers unohti Stanley Cup -pokaalin strippibaariin - "Silloin tehtiin villejä juttuja"

Paljon on tapahtunut 20 vuodessa, sillä Stanley Cup -pokaalin välittömässä läheisyydessä kulkee nykyään oma turvamies.

Mark Messier ja Stanley Cup -pokaali 1994.
Kuva: Lehtikuva
Jyri Kivimäki
Avaa Yle-sovelluksessa

Tarinat olisivat melkoisia, jos urheilun eri mestaruuspokaalit osaisivat puhua. Yksi himoituimmista pokaaleista, jääkiekon NHL-liigan Stanley Cup, on viimeisimpien tietojen mukaan nähnyt sekin monenmoista.

NHL-legenda Mark Messierillä oli Puck Daddy -blogin mukaan tapana viedä NHL:n mestaruuspokaali kokemaan voitonhuumaa strippibaareihin. Vuonna 1987 Edmonton Oilersin mestaruusjuhlissa pokaali päätyi osaksi strippiesitystä ja vuonna 1994 pokaali jopa unohtui strippibaariin New York Rangersin pelaajien käsittelyssä.

Michael Blutrich, entinen Scores-strippiklubin omistaja kertoi vuoden 1994 tapahtumista sunnuntaina CBS:n 60 minuuttia -ohjelmassa. Blutrich oli haastattelussa kertomassa ajastaan, jolloin hän toimi FBI:n tiedonantajana mafiaan liittyvissä asioissa, mutta samassa kuultiin myös urheilutarinaa.

- New York Rangers tuli Scoresiin iltana, jolloin he olivat voittaneet Stanley Cupin. He täyttivät pokaalin shampanjalla ja jakoivat juoman kaikkien kanssa. Sen jälkeen he unohtivat pokaalin baariin, Blutrich kertoi.

- He humaltuivat ja pokaali jäi baariin, Blutrich lisäsi, kun ohjelman toimittaja hämmästeli asiaa.

Paljon on tapahtunut 20 vuodessa, sillä Stanley Cup -pokaalin välittömässä läheisyydessä kulkee nykyään oma turvamies. Tällä hetkellä pokaalia valvova Mike Bolt kertoi Time-lehden vuoden 2010 haastattelussaan, että tänä päivänä moinen pokaalin unohdus - saati strippiklubille vienti - on mahdotonta.

- Pokaali on luultavasti päätynyt strippiklubeille muutaman kerran. Meno oli vähän hullua 80- ja 90-luvulla. Silloin tehtiin villejä juttuja. Sellaista ei saa päästää tapahtumaan enää, koska kuvat hullutteluista päätyisivät välittömästi nettiin, Bolt kuvaili.

- En voi mennä yksityiskohtiin, mutta jos esimerkiksi juhlissa tyttö nostaisi paitaansa pokaalin vieressä, niin joku ottaa kuvan ja tilanne päätyy verkkoon. NHL on perheyritys. Emme voi olla mukana K18-jutuissa, Bolt jatkoi.

Suosittelemme sinulle