Hyppää sisältöön

Hitas-ale puree heikosti – Helsingin laidoilla asunnot kiiinnostavat huonosti huippuehdoillakin

Helsingin käsiin on jäänyt runsaat 60 perhekokoista Hitas-asuntoa Myllypurossa, Viikinmäessä ja Vuosaaressa. Valmiita asuntoja on myyty huhtikuun alusta poikkeuksellisilla ehdoilla, mutta kaupantekoon asti on saatu vasta neljä asuntoa.

Yle Uutiset

Helsinki yritti huhtikuun alussa kiihdyttää valmiiden Hitas-asuntojen kauppaa harvinaisilla ehdoilla. Asunnoissa saisi asua ensimmäisen vuoden maksamatta yhtiövastikkeita. Lisäksi kaupan yhteydessä olisi maksettava vain puolet asunnon hinnasta ja toisen puolikkaan voi maksaa vuoden kuluttua.

Yksikön johtaja Markku Nyyssölä Helsingin asuntotuotantotoimistosta kertoo, että yhteydenotot ovat lisääntyneet,  mutta kaupantekoon asti on päästy vain neljästä asunnosta.

– Emme tietysti odottaneetkaan, että tämä mikään sellainen viisasten kivi olisi, että ne kaikki 65 asuntoa olisivat menneet aivan yhtäaikaa sieltä, mutta kyllä se on vaikuttanut ja joitakin kauppoja tehdään ihan lähipäivinä, Nyyssölä sanoo.

Nyyssölän mukaan jatkossa joudutaan harkitsemaan tarkemmin mille alueille asuntoja rakennetaan, jos suhdanteet säilyvät nykyisellään. Harkinnassa on myös pienempien perheasuntojen rakentaminen.

– Mitä lähempänä keskustaa ollaan, sitä enemmän on kiinnostusta, ja esimerkiksi nämä satama-alueet, joita tällä hetkellä tehdään, Kalastama ja Jätkäsaari, niin kyllähän ne ovat kiinnostavia alueita, Nyyssölä toteaa.

Myymättä olevat asunnot ovat nyt tyhjillään ja Hitas-järjestelmässä niitä ei Nyyssölän  mukaan voida muuttaa esimerkiksi vuokra-asunnoiksi. Poikkeuksellisen edullisilla ehdoilla asunnot ovat myynnissä kesäkuun loppuun.

Suosittelemme sinulle