Hyppää sisältöön

Pekka Koskela ja Mika Poutala saivat nälkäisiä haastajia

Suomen Luisteluliitto valitsi kahdeksan pikaluistelijaa A-maajoukkueeseen.

Mika Poutala Kuva: Tomi Hänninen
Christer Sarlin

Luisteluliitto nimesi A-maajoukkueeseen kaikki ne luistelijat, jotka ovat alittaneet maailmancupin kisoihin oikeuttavat aikarajat. Mika Poutala ja Pekka Koskela ovat maajoukkueen kokenutta kaartia, mutta mikäli nuorten Juho Vaittisen ja Tommi Pullin kehitys jatkuu noususuuntaisena saavat konkariluistelijat kaipaamaansa kiriapua kauden kisakarusellissa.

Verneri Kinnunen, Harri Levo ja Miro Puolakka nousivat ensimmäistä kertaa A-maajoukkuetasolle ja kasvavat varmasti korkoa tulevia vuosia silmällä pitäen. A-maajoukkueen ainoa naisluistelija on edelleen Elina Risku, jolta odotetaan paitsi uusia Suomen ennätyksiä myös nousua vakituiseksi A-ryhmän luistelijaksi maailmancupissa.

A-maajoukkueen valmennus on viime kauden tapaan keskitetty Helsinkiin ja Seinäjoelle. Tutut miehet kantavat vastuun luistelijoiden päivittäisestä valmennuksesta. Yle Urheilun asiantuntijana myös ensi kauden pikaluistelulähetyksissä toimiva Tuomas Nieminen johtaa toimintaa Seinäjoen valmennuskeskuksessa ja Jason Andberg Helsingissä. Maajoukkuetoiminnan koordinaattorina ja valmennuksen päävastuun kantajana on Luisteluliiton urheilutoimenjohtaja entinen mestariluistelija Janne Hänninen.  

"Varmistetaan optimaaliset valmistautumisolosuhteet"

Maailmancupkausi 2015-16 käynnistyy marraskuussa Kanadan Calgaryssa ja Yhdysvalloissa Salt Lake Cityn huippunopeilla jäillä. Joulukuussa luistellaan Euroopan osakilpailut Saksan Inzellissä ja Hollannin Heerenveenissä. Syksyn osakilpailujen tuloksilla on iso merkitys,  kun jaetaan paikkoja talven arvokisoihin, siksi luistelijoiden pitää olla huippukunnossa jo loppusyksystä. 

- Pyrimme varmistamaan jokaiselle maajoukkueeseen valitulle luistelijalle optimaaliset valmistaumisolosuhteet kauden 2015-16 kilpailukauteen, totesi valintojen jälkeen urheilutoimenjohtaja Hänninen.

Maajoukkueen harjoitusohjelma ei ole vielä hioutunut lopulliseen muotoonsa. Leirejä tullaan kesän aikana järjestämään useampia.

Maajoukkue kokoontuu ensimmäiselle yhteisleirille 22.-24. toukokuuta, paikkana on Honkiniemi. Honkiniemen kesäleirillä lyödään lukkoon harjoituskauden kaikkien leirien ajankohdat, avasi Hänninen maajoukkuetoiminnan kesäsuunnitelmia. 

Suosittelemme sinulle