Hyppää sisältöön

Ruotsalaisen rauhanjärjestön panos sukellusvenejahtiin: "Tänne päin, jos olette homoja"

Rauhanjärjestö on laskenut Tukholman saaristossa mereen laitteen, joka toivottaa morsettamalla ja neonvaloilla tervetulleeksi homoseksuaaliseen Ruotsiin. Järjestön mukaan tempaus on kannanotto sekä sukellusvenejahtiin että homojen oikeuksiin. Tempaus on saanut huomiota myös useissa venäläisissä tiedotusvälineissä.

Welcome to Sweden -kyltti
Kuvakaappaus Svenska Freds -järjestön sivuilta. Kuva: Svenska Freds
Katriina Töyrylä

Ruotsalainen rauhanjärjestö Svenska Freds (SFSF) on ottanut kantaa Itämeren sukellusvenejahtiin laskemalla Tukholman saariston alueella mereen laitteen, jota se kutsuu vaihtoehtoiseksi puolustusjärjestelmäksi mahdollisten sukellusveneiden pysäyttämiseksi.

"Laulava merimies" -nimen saanut laite toivottaa tervetulleeksi homoseksuaaliseen Ruotsiin sekä morsettamalla että neonkyltillä.

Neonkyltissä on lanteitaan heiluttava merimies, sydämiä ja teksti "Tervetuloa Ruotsiin. Homoseksuaalinen vuodesta 1944". Tuona vuonna homoseksuaalisuus laillistettiin Ruotsissa. "Laulava merimies" myös morsettaa "Tänne päin, jos olette homoja".

Järjestö sanoo haluavansa tempauksella ottaa kantaa sekä sukellusvenejahtiin että homofobiaan ja tarpeeseen parantaa homojen oikeuksia Venäjällä.

Järjestö pyrkii herättämään keskustelua Ruotsin viimesyksyisestä sukellusvenejahdista, joka johti miljardien kruunujen lisäpanostukseen puolustusvoimiin. Haluammme nostaa esiin kysymyksen siitä, ovatko nämä todellakin oikeita rauhaarakentavia toimia, sanoo järjestön puiheenjohtaja Anna EK TV4-kanavalle.

Järjestö sanoo nettisivuillaan olevansa vakuuttunut siitä, että konflikteja voidaan ehkäistä yhteistyöllä ja diplomatialla.

– Haluamme muistuttaa vanhasta iskulauseesta "Make love, not war", Ek toteaa.

Ruotsalaisjärjestön tempaus on saanut huomiota useissa venäläisissä tiedotusvälineissä. Siitä on kertonut muun muassa uutissivusto RT (siirryt toiseen palveluun).

Suosittelemme sinulle