Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Helsingin Keskusta: Pisararadasta tehtävä puolueeton arvio

Piirijärjestön mielestä Juha Sipilän tulevan hallituksen pitää edistää liikenneinvestointeja myös hyödyntämällä rahoitusmalleja, jotka mahdollistavat julkisen ja yksityisen rahoituksen käytön.

Lähijunia Pasilassa
Kuva: Yle
Matti Konttinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Keskustan Helsingin piirijärjestön mukaan Pisararadan tarpellisuudesta ja vaikutuksista tulisi tehdä puolueeton arvio. Piirijärjestön mielestä Juha Sipilän tulevan hallituksen pitää edistää liikenneinvestointeja myös hyödyntämällä rahoitusmalleja, jotka mahdollistavat julkisen ja yksityisen rahoituksen käytön.

– Pisara-ratahankkeen tarpeellisuudesta, vaikutuksista ja suhteesta kilpaileviin pääkaupungin liikennehankkeisiin tarvitaan puolueeton arvio. Näiden arvioiden rinnalla on selvitettävä hankkeen rahoitusmallit, erityisesti yksityisen rahoituksen osuus Pisaran rakennushankkeeseen, vaatii kansanedustaja Olli Rehn tiedotteessa.

Pisararadan kustannusarvio on noin miljardi euroa. Tämän hetkisten suunnitelmien mukaan valtion osuus hankkesta olisi 60 prosenttia. Hallitus on hakenut hankkeeseen myös EU:n TEN-T -tukea, jonka kattaisi kustannuksista viidenneksen. Loput kustannuksista jäisivät Helsingin seudun kuntien harteille.

Päätöksen Pisararadan rakentamisesta tekee mahdollisesti nykyinen eduskunta.

Suosittelemme