Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Villejä jättiläispandoja metsästetään Kiinassa salaa – 10 henkilöä pidätettiin

Kiinassa jättiläispandat ovat suojeltuja eläimiä ja niiden salametsästys on harvinaista. Pimeillä markkinoilla pandan harvinaisesta lihasta maksetaan paljon.

Jättipanda.
Jättipanda syö bambunlehtiä Sichuanin maakunnassa sijaitsevassa tutkimuskeskuksessa. Kuva: Michael Reynolds / EPA
Maria Blomberg
Avaa Yle-sovelluksessa

Kiinassa poliisi on pidättänyt kymmenen henkilöä villien jättiläispandojen salametsästyksestä. Pidätetyt henkilöt ovat myös myyneet kuolleiden villipandojen lihaa, valtion media kertoi. Epäillyt voivat saada jopa kymmenen vuoden vankeustuomion. Pandoja on metsästetty muun muassa Zhaotongon metsissä Yunnanin maakunnassa.

Kiinassa pandat ovat suojeltuja eläimiä ja niiden salametsästys on harvinaista. Pimeillä markkinoilla pandan harvinaisesta lihasta maksetaan paljon. Kiinan television mukaan poliisi on löytänyt Yunnanin maakunnasta pandan ihoa, lihaa, luita ja sisäelimiä. Kiinan viranomaiset taistelevat harvinaisten eläinten metsästystä ja salakuljetusta vastaan.

Villipandojen salametsästys on vähentynyt. Pandoja uhkaakin entistä enemmän taloudellinen kehitys eli esimerkiksi teiden rakentaminen ja avolouhinta. Kiinassa jättiläispandoja on lähes 2000.

Suosittelemme sinulle