Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Ennakkosuosikki-Contador otti pinkkipaidan haltuunsa

Pyöräilyn Italian ympäriajon suuri ennakkosuosikki Alberto Contador nousi Giron kärkeen. Keskiviikkona poljettiin 152 kilometrin mäkietappi La Speziasta Abetoneen.

Alberto Contador
Alberto Contador Kuva: EPA
Anu Karttunen
Avaa Yle-sovelluksessa

Italian ympäriajon viidennellä etapilla nähtiin aikainen irtiotto Jan Polanc, Sylvain Chavanel, Silvan Dillier, Axel Domont ja Sergei Tvetcov ampaisivat karkuun jo 16 kilometrin jälkeen. Parhaimmillaan viisikko sai yli 10 minuutin kaulan pääjoukkoon.

Tvetcov oli ensimmäinen, joka putosi kärjen vauhdista ja seuraavaksi vauhti oli liikaa Domontille. Polanc teki oman ratkaisunsa, kun maaliin oli 10 kilometriä. Lampre-Meridan 23-vuotiaan slovenialaispolkijan irtiotto piti loppuun asti.

Takaa-ajojoukosta esiin nousivat Chavanelin lisäksi Alberto Contador, Fabio Aru, Richie Porte ja Mikel Landa Meana. Contador herätteli ryhmää 4,5 kilometriä ennen maalia, mutta ei saanut muihin tarvittavaa eroa aikaiseksi. Chavanel ylitti maaliviivan toisena ennen Arua, Contadoria ja Portea.

Tinkoff-Saxo-tallin Contador nappasi Giron johtopaikan haltuunsa 2 sekunnin erolla Astana-tallin Aruun. Sky-tallin Porte on Contadoria 20 sekuntia perässä. Neljännen etapin jälkeen johtanut Orica-EdgeGreenin Simon Clarke tuli maaliin yli 4 minuuttia kärjen perässä ja putosi kokonaistilanteessa liki 2 ja puoli minuutin päähän Contadorista.

Ranskalaisen FDJ-tallin suomalaispolkija Jussi Veikkanen jäi voittajasta lähes 18 minuuttia ja on kokonaistilanteessa 183. sijalla (+1.12.47).

Suosittelemme