Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Ensimmäiset Leopard 2A6 -panssarit saapuivat Suomeen

Hollannista tilattujen Leopard 2A6 –taistelupanssarivaunujen ensimmäinen erä on saapunut tänään Suomeen.

Suomi on vastaanottanut ensimmäisen erän Hollannista hankkimistaan Leopard 2A6 –taistelupanssarivaunuista.
Suomi on vastaanottanut ensimmäisen erän Hollannista hankkimistaan Leopard 2A6 –taistelupanssarivaunuista. Kuva: Ville Multanen / Puolustusvoimat
Päivi Dahl
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomi on vastaanottanut ensimmäisen erän Hollannista hankkimistaan Leopard 2A6 –taistelupanssarivaunuista. Torstaina saapui maahan 20 panssarivaunua suunnitelman mukaisesti huollettuina ja käyttökuntoisina.

Seuraava erä toimitetaan Suomeen alkuvuodesta 2016.

Puolustusministeri Carl Haglund hyväksyi reilu vuosi sitten sadan käytetyn Leopard 2A6 –taistelupanssarivaunun hankkimisen Hollannista puolustusvoimille. Hankinnan kokonaishinta on liki 200 miljoonaa euroa. Tähän sisältyvät muun muassa varaosat kymmeneksi vuodeksi.

Puolustusvoimat kertoo Leopard 2A6 -taistelupanssarivaunujen suorituskyvyn olevan huomattavasti puolustusvoimien nykyisiä Leopard 2A4 -vaunuja parempi. Vaunut ovat tulivoimaisempia ja niissä on aiempaa kehittyneempi ballistinen suojaus. Sirpalesuojaus on entistä parempi ja pimeässä toiminta helpompaa.

Varusmieskoulutus uudella vaunukalustolla alkaa vuonna 2016.

Nykyiset puolustusvoimien Leopard 2A4 -panssarivaunut säilyvät elinkaarensa loppuun operatiivisessa käytössä ja reservin kalustona.  Lisäksi niitä tullaan käyttämään ajoharjoitteluun ja uudempien vaunujen varaosiksi.

Suosittelemme