Hyppää sisältöön

George Harrisonin kitara ja Elviksen bussi huutokaupataan

New Yorkissa pidettävän huutokaupan uskotaan herättävän valtavaa kiinnostusta.

Kuva: Juliensauctions
Yrjö Kokkonen

Tänään perjantaina järjestetään New Yorkissa huutokauppa, jossa myydään satoja takavuosien rocktähtien esineitä.

Huutokaupan arvokkaimmaksi esineeksi arvioidaan Beatles-yhtyeen kitaristin George Harrisonin omistama kitara. Harrison käytti sitä yhtyeen uran alkutaipaleella, jolloin he esiintyivät Liverpoolin Cavern Clubilla.

Kitara päätyi Harrisonille hänen lainatessaan sitä, kun hänen oma soittopelinsä oli huolettavana. Kitara on valokuvattu useissa konserteissa Harrisonin kädessä.

Kitaran arvoksi on arvioitu 400 - 600 000 dollaria, mutta myyntihinnaksi povataan jopa miljoonia.

Hard Rock Cafessa järjestettävässä huutokaupassa myydään myös paljon Elvis Presleyn omaisuutta. Niistä huomattavin lienee keikkabussi, jonka Elvis osti taustabändilleen, J.D. Sumner and the Stampsille 25 000 dollarin hintaan.

12-paikkainen bussi on edelleen täysin ajokuntoinen. Sen sisustus on ylellinen, varustukseen kuuluu mm. jääkaappi, mikroaaltouuni, TV, ilmastointi ja kristallikruunu-tyyppiset lamput.

Bussin lähtöhinta lienee 100 000 ja 200 000 välillä.

Elvis itse ei juuri käyttänyt bussikyytiä. Hän halusi kuitenkin kokeilla lainja-auton ajamista.

Taustabändissä soittanutta ystäväänsä Sumneria hän rauhoitteli sanoen, että ostaisi uuden ajopelin, jos tulisi kolari.

– Hän lähti ajamaan Gracelandista kohti maaseutua. Sitten hän huolestui, että kuinka saisi auton käännettyä, joten hän ajoi maissipellolle, missä käänsi auton ja tuli takaisin kotiin, Sumner kertoo.

Huutokaupassa myydään myös Elviksen sotilasunivormu, musta-valkoinen esiintymisasu sekä 'Love me tender' -levy, jonka Elvis omisti rakkaalle Gladys-äidilleen.

Suosittelemme sinulle