Hyppää sisältöön

Conchita Wurst: En ole kuullut Suomen viisukappaletta

Viime vuoden viisuvoittaja Wurst toivottaa Suomen edustajille kuitenkin hyvää menestystä. Yle Uutiset tapasi Euroviisujen avajaisissa myös Ruotsin Måns Zelmerlöwin ja Australian Guy Sebastianin.

Euroviisuvoittaja Conchita Wurst ja Pertti Kurikan Nimipäivät -yhtyeen Kari Aalto juttelevat Euroviisujen avajaisseremoniassa Wienissä 17. toukokuuta.
Ville Vedenpää

Sunnuntaina Wienissä järjestetyissä Euroviisujen avajaisissa punaisen maton kuningatar oli viime vuoden voittaja Conchita Wurst. Hän antoi väsymättömästi haastatteluja lähes kahden tunnin ajan.

Wurst kertoi, ettei ole ehtinyt vielä kuulla Suomen edustajan Pertti Kurikan Nimipäivien kappaletta.

– Kuulin, että kappale on kaikkien aikojen lyhyin Euroviisuissa, joten he ovat jo voittaneet yhden kategorian. Olen innoissani heidän mukana olostaan ja toivotan heille kaikkea hyvää.

Kiireinen Wurst harmittelee, ettei ole kuullut monia muitakaan tämän vuoden viisukappaleita. Siksi hän ei voi vielä kertoa suosikkiaan.

Conchita Wurst on iloinen, että kisat järjestetään hänen kotimaassaan juuri tänä vuonna, kun Euroviisut täyttää 60 vuotta.

– Meillä on ollut paljon paineita, mutta olemme saaneet kasaan kolme hienoa showta. Tästä tulee upeaa, Wurst hehkuttaa.

Pertti Kurikan Nimipäivät kuuluvat viisuihin

Yksi Euroviisujen avajaisten seuratuimmista tämän vuoden edustajista oli Ruotsin Måns Zelmerlöw.

– Tämä kaikki on ollut niin hektistä. Tuntuu kuin olisi Oscar-gaalassa.

Zelmerlöwin mielestä Suomen edustaja Pertti Kurikan Nimipäivät kuuluu ehdottomasti mukaan Euroviisuihin.

– On hienoa, että Suomi on lähettänyt heidät kisaan mukaan. Meidän pitää tukea toinen toisiamme, siitähän on kyse Euroviisuissakin.

Euroviisujen juhlavuoden kunniaksi kilpailuun on pyydetty mukaan Australia, missä viisuja on seurattu innokkaasti vuosikymmenien ajan. Maata kilpailussa edustava Guy Sebastian on viisuhuumasta erittäin innoissaan.

– Australiassa on seurattu Euroviisuja jo 30 vuotta. Kun sain puhelun, että voisin edustaa maatani, olin ihan että häh, Sebastian kertoo.

Guy Sebastian tapasi Euroviisujen avajaisissa myös Pertti Kurikan Nimipäivät.

– Halusin niin kovasti nähdä heidät. He ovat todella mukavia.

Suosittelemme sinulle