Hyppää sisältöön

Simerock lahjoittaa kehitysvammaisille

Rovaniemeläisen rockfestivaalin Simerockin tämän vuoden hyväntekeväisyyskohde on kehitysvammaisten ryhmätoimintaa järjestävä Myllärin Paja Rovaniemellä. Simerock lahjoittaa Sfäärissä järjestettävän euroviisutapahtuman lipputulot lyhentämättömänä kehitysvammaisten kulttuuritoimintaan.

Rovaniemeläisen kehitysvammaisten Oma Bändin jäseniä.
Oma Bändin bongorumpuja soittaa Janne Haaparanta (vas.) ja rumpuja Veera Laukkanen (oik.). Keskellä solisti Esa Putaansuu. Kuva: Pia Jokela / Rovaniemen Kehitys Oy
Perttu Ruokangas

Simerockin Euroviisustudio-tapahtuma järjestetään lauantaina 23. toukokuuta Bar & Lounge Sfäärissä Kansankadulla kello 21.45 alkaen. Tilaisuudessa esiintyy Kolpeneen Oma Bändi, jossa on kehitysvammaisia Rovaniemeltä ja muualta Lapista.

Oma Bändi on perustettu vuonna 1988 eli aiemmin kuin Euroviisuissa kilpaileva Suomen edustaja Pertti Kurikan Nimipäivät.

– Oma Bändi keikkailee harvoin nykyään. 90-luvulla keikkoja oli enemmänkin, bändin laulaja Esa Putaansuu sanoo.

Oma Bändi soittaa cover-kappaleita, esimerkiksi iskelmämusiikkia. Bändin bravuuri on J. Karjalaisen Sankarit. Suomen tuoreinta viisuedustajaa, Aina mun pitää -kappaletta tai punkkia bändiä soita, ei edes Euroviisustudio-tapahtumassa.

Euroviisuvoittajan pikkuserkku

Esa Putaansuu on Suomen tähän asti ainoan Euroviisuvoittajan, Mr. Lordin eli Tomi Putaansuun pikkuserkku.

Hyväntekeväisyyskeikalla lauantain tapahtumassa on myös Ruoste-bändi. Sfäärin kisakatsomoon on luvattu videotervehdys Pertti Kurikan Nimipäivien esiintyjiltä.

Illan pääsylipputulot aiotaan käyttää kehitysvammaisten kulttuuritapahtuman järjestämiseen. Tapahtuma aiotaan järjestää Lapissa aikaisintaan ensi keväänä.

Simerock järjestetään ensi elokuussa Rovaniemen Ounaspaviljongilla.

Suosittelemme sinulle