Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Kulttimaineeseen jo ennakolta nousseelle kotimaiselle kauhuelokuvalle levitysoikeudet Cannesissa

Bunny the Killer Thing -elokuvan levitysoikeuksien myynti sujui paremmin kuin oli suunniteltu. Elokuva syntyi yhteistyön avulla, kun unohti kainuulaisen pessimismin.

Elokuvan kohtausta kuvataan vihreää kangasta vasten.
Kuva: Katja Oittinen / Yle
Kaisu Jansson
Avaa Yle-sovelluksessa

Kainuussa kuvatun Bunny the Killer Thing -kauhukomedian pohjoismaiden ulkopuoliset levitysoikeudet on myyty kanadalaiselle Raven Banner Entertainmentille. Yhtiö on erikoistunut genre-elokuviin. Suomen ja Skandinavian levityksestä vastaa Black Lion Pictures.

Elokuvan tuottaja Miika J. Norvanto pitää levityssopimuksen syntymistä todella isona juttuna.

– Levitysasiat menivät paljon paremmin kuin odotimme. Cannesin elokuvajuhlille lähdettäessä oli ajatus, että myisimme levitysoikeuksia itse eri maihin, mutta kokeneen myyntiyhtiön löytäminen oli täysi kymppi.

Norvannon mukaan kanadalainen myyntiyhtiö vakuuttui Bunny the Killer Thingin potentiaalista sen nähtyään.

Tekijät kertovat, että elokuva on herättänyt kiinnostusta jo ennen levitysoikeuksien myyntiä. Verkossa englanninkielisen elokuvan traileria on katsottu parisataatuhatta kertaa.

Seuraavaksi 88-minuuttinen elokuva lähtee kiertämään maailmaa. Julkaisufoorumi vaihtelee maan mukaan. Joissakin maissa on puhuttu elokuvateatterilevityksestä, toisissa keskitytty video on demand -palveluihin ja DVD-jakeluun.

Norvannon mukaan aika monet elokuvat pääsevät maailmanlaajuiseen levitykseen. Bunny the Killer Thing on kanadalaisen myyntiyhtiön ensimmäisiä suomalaisia elokuvia.

Jälkituotanto venyi pienen budjetin takia

Pohjois-Suomen elokuvantekijät ovat viime vuosina tiivistäneet yhteistyötä, ja elokuva on valmistunut yhteistyössä muun muassa Kainuun ammattiopiston kanssa.

– Kainuulaisia syytetään pessimistisestämitäpä se hyvejää-asenteesta, mutta tämä elokuva on hyvejännyt paljonkin. Kainuun perukoiltakin voi ponnistaa, kun vain uskaltaa, Norvanto jatkaa.

Cannesiin lähdettäessä oli ajatus, että myisimme levitysoikeuksia itse eri maihin, mutta kokeneen myyntiyhtiön löytäminen oli täysi kymppi.

Miika J. Norvanto

Bunny the Killer Thingin on ohjannut Torniossa opiskellut Joonas Makkonen, ja sen ovat tuottaneet kainuulainen Black Lion Pictures sekä Jo-Jo the Dog Films ja Bottomland Productions. Pääosin elokuva on kuvattu Puolangalla ja Kajaanissa.

– Puolankalaisten tuki oli korvaamaton apu. Saimme asua Suolijärven koululla puolentoista kuukauden kuvausten ajan, ja se hitsasi kuvausryhmän yhteen, sanoo Norvanto.

Suomalaisen elokuvan pienet budjetit hidastivat Bunny the Killer Thingin valmistumista. Norvanto kertoo, että elokuvan jälkituotanto venyi sen takia, ettei ollut varaa palkata useampia jälkituotannon tekijöitä. Elokuvan budjetti oli noin miljoona euroa.

Bunny the Killer Thing sai maailmanensi-iltansa Cannesin Marché du Film -elokuvatapahtumassa sunnuntaina 17. toukokuuta. Suomen valkokankailla elokuva nähdään loppuvuodesta 2015.

Suosittelemme