Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Tankotanssi vaatii urheilijan fysiikan ja akrobaatin kehonhallinnan

Tankotanssi on lyönyt vahvasti läpi Suomessakin. Eikä ihme, sillä laji on näyttävä, ja vaatii kehonhallinnalta paljon.

Antti Seppälä
Avaa Yle-sovelluksessa

Tankotanssi on tehnyt vahvaa tuloa myös Suomeen. Laji yhdistelee tanssia ja akrobatiaa.

– Sanoisinkin, että tämä on tanssillista akrobatiaa. Vaati todella paljon voimaa, mutta halutaan myös kauniita linjoja ja kauniita muotoja, sanoo tankotanssikoulu Ready Set Polen toimitusjohtaja Saara Ervasti.

– Itseäni kiinnostaa se, että aina voi oppia uutta ja kehittyä. Tanssillisuus on mukava lisä, sanoo tankotanssia harrastava Johanna.

Tankotanssi on alun perin syntynyt intialaisen miesten harrastaman tolppa-akrobatian pohjalta. Yhdysvalloissa tankojen kanssa tanssivat alkuun strip tease -tanssijat, mutta laji lähti kasvuun muutaman stripparin perustettua tankotanssikouluja.

– Strip tease -maine ei juuri enää paina, kyllä kaikki vähänkin aikaansa seuraavat tietävät, että tällä lajilla ei ole enää mitään tekemistä sen kanssa, Ervasti sanoo.

– Kun 55-vuotias äitini kuuli vuonna 2009, että harrastan tankotanssia, hän sanoi, että mitä sinä sellaista, maine menee. Näytin sitten ensimmäisen pää alaspäin -tempun, jonka olin oppinut, ja hänen mielensä muuttui nopeasti. Puoli vuotta sen jälkeen hän aloitti tankotanssin. Tämä kuvaa tankotanssiin liittyvä asennemuutosta, Ervasti nauraa.

Tankotanssi kehittää erityisesti ylä- ja keskivartalon voimaa, joiden vuoksi on yleensä mentävä kuntosalille.

– Tankotanssin voi kuitenkin aloittaa aivan nollaurheilutaustalla, Ervasti muistuttaa.

Ervastia haastatteli Titta Puurunen.

Suosittelemme sinulle