Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Maailmanmestari piti kolmen vuoden kilpailutauon – palasi ja rikkoi heti maailmanennätyksen

Samuli Korpi rikkoi viime sunnuntaina 85-vuotiaiden korkeushypyn maailmanennätyksen. Kolmen sentin tulosparannus tuli mestarille itselleenkin yllätyksenä. Korpi harjoittelee edelleen säännöllisesti.

85-vuotiaiden maailmanennätyksen korkeushypyssä tehnyt Samuli Korpi esittelee voittopystiä
85-vuotiaiden maailmanennätyksen korkeushypyssä tehnyt Samuli Korpi esittelee voittopystiä. Kuva: Valtteri Kykkänen / Yle
Valtteri Kykkänen
Avaa Yle-sovelluksessa

Kotkalaista Samuli Korpea voi hyvällä syyllä sanoa teräsvaariksi. Viime sunnuntaina hän rikkoi Kouvolassa 85-vuotiaiden miesten korkeushypyn maailmanennätyksen tuloksella 125 senttiä. Kymmenen vuotta vanha edellinen ennätys parani kolmella sentillä.

– Ilma oli oikein hyvä ja siinä se rima nousi mukavasti pikkuhiljaa. Ei siinä sen kummenpaa. Ennätys tuli itsellekin vähän yllätyksenä, naurahtaa Korpi.

Maailmanennätys oli kova suoritus siinäkin mielessä, että edellisestä korkeushyppykisasta oli ehtinyt kulua kolme vuotta. Silloinkin saavutuksena oli maailmanmestaruus.

– Ei se kunto mihinkään häivy, kun sitä pitää vähän yllä koko ajan. Kaikenlaisia vikoja on tähän ikään mennessä ollut, mutta siitä huolimatta olen aika notkeassa kunnossa. Se on tärkeintä.

Korpi harjoittelee muiden veteraaniurheilijoiden kanssa edelleen viikottain. Hyppyjen lisäksi paikat pysyvät kunnossa kevyellä juoksulla. Hän käyttää vanhanaikaista ulkojalkatekniikkaa, joka vaatii hyppääjältä notkeutta.

Korkeushypyn lisäksi Korpi on kunnostautunut myös kolmiloikassa ja nuorempana hän oli myös innokas suunnistaja.

Korven urheilu-uran jatko on vielä auki. SM-kisat pidetään Helsingissä juhannuksen jälkeen, mutta houkutteluista huolimatta ennätysmiehen osallistuminen on vielä auki.

– Harjoitellaan, mutta kilpailut on eri juttu. Aika näyttää, onnistunko parantamaan omaa ennätystä.

Suosittelemme