Hyppää sisältöön

Raggarimorsian on polttareiden ammattilainen — "Tylsintä, mitä voi tehdä on exien nimien luettelu"

Pinkkihiuksinen Raggarimorsian on kolunnut elämänsä aikana useat polttarit. Morsio nauttii niin hieronnasta kuin ryypiskelystäkin — kunhan ympärillä vain on ihania ystäviä, jotka tuntevat juhlien päähenkilön.

Raggarimorsian Minna Dufton on juhlinut polttareitaan muun muassa Senaatintorilla. Kuva: Elina Manninen

Bloggaaja-kirjailija Raggarimorsian eli toimittaja Minna Dufton juhli viime kesänä kolmansia omia polttareitaan. Hän onkin omien sanojensa mukaan kokeillut polttareiden saralla ”vähän kaikkea”.

Ensimmäisiä polttareita viitisentoista vuotta sitten juhlittiin kahteen otteeseen.

Rauhallinen tyttöjenilta vietettiin Englannissa, action-osuus taas Suomessa. Tuleva morsian laitettiin muun muassa rämpimään metsään – tietenkin mekko päällä.

— Onneksi mekko oli sentään pitkä. Mustelmilta ei nimittäin säästytty.

Ketään tarvitse sitoa alasti katulamppuun tunneiksi. Onneksi.

Bloggaaja-kirjailija Raggarimorsian

Viime heinäkuussa juhlitut kolmannet polttarit taas olivat elämyspolttarit. Vaikka kaaso oli tiedustellut etukäteen, mitä tuleva morsian mahdollisesti haluaisi polttareissaan tehdä, oli yllätys täydellinen.

— Minut haettiin kotoa, puettiin kansallispukuun ja vietiin puistoon naurujoogaamaan. Kieriessämme nurmikolla viereen osui hääseurue ottamaan hääkuvia. Ilmeet olivat ikimuistoiset, Dufton kertoo.

Polttaripäivä jatkui hemmottelun ja saunottamisen merkeissä. Suolapesulla morsian puhdistetaan aikaisemmasta elämästä ja valmistellaan tulevaan.

— Pahat henget saatiin piestyä pois.

Juhlikaa miten juhlitte, kunhan morsio nauttii

Liiasta vanhojen muistelusta tai juhlien päähenkilön nöyryyttämisestä ei Raggarimorsian innostu.

– Tylsintä, mitä polttareissa voi tehdä on morsiamen ex-poikaystävien luettelu. Vaikka menneisyyden kaivelu on osa tulevaisuuteen valmistautumista, ei niitä juttuja kukaan halua kuunnella.

Polttarikulttuuri on muutoksessa. Miesten meno on aiempaa sivistyneempää, kun taas naiset uskaltavat juhlissaan repäistä. Raggarimorsian-Dufton iloitseekin naisten räväköistä juhlista.

— Naisten juhlintaan on saatu machomeininkiä, saatetaan vaikkapa ajella kaivinkoneella. Todellista äijäilyä.

Tärkeintä juhlapäivässä on kuitenkin se, että polttarit ovat päähenkilön näköiset. Perinteisyydellä tai trendikkyydellä ei ole väliä, kokenut polttarisankari muistuttaa.

– Kaavan mukaan ei ole koskaan pakko mennä, eikä ketään tarvitse sitoa alasti katulamppuun tunneiksi. Onneksi.

Suosittelemme sinulle