Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Vantaa mainostaa kaljakelluntaa lehtimainoksessaan

Vuosittainen kaljakellunta on herättänyt paljon keskustelua, sillä tapahtumalla ei ole virallista järjestäjää ja sotkut siivoaa kaupunki.

kaljakellunta vantaa
Vantaan kaupungin mainos Helsingin Sanomissa 21.5.2015 Kuva: Ella Mikkola / Yle
Ella Mikkola
Avaa Yle-sovelluksessa

Ilman virallista järjestäjää järjestettävien tapahtumien kohdalla on käyty viime vuosina kiivasta keskustelua siitä, kuka kantaa vastuun.

Vantaanjoen kaljakellunta on tapahtuma ilman virallista järjestäjää ja viime vuosina Vantaan kaupunki on yhdessä Helsingin kaupungin kanssa joutunut siivoamaan törkykasat, joita kelluntatapahtumaan osallistuneet ovat jättäneet jälkeensä.

Tästä huolimatta kaljakellunnasta on muodostunut Vantaan kaupungille matkailumagneetti, jota kaupunki myös mainostaa. Tänään Helsingin Sanomissa julkaistussa mainoksessa tapahtuma on listattu kesän kärkitapahtumiin.

Vantaan kaupungin vastaavan toimittajan Katja Savopirtin mukaan mainos ei ole merkki siitä, että Vantaa ottaisi tapahtuman järjestämisen vastuulleen.

– Olemme listanneet kesän tarjontaa kartoittavaan ilmoitukseemme eri toimijoiden tapahtumia laidasta laitaan, eikä kaljakellunnan mainostaminen tarkoita, että kyse olisi kaupungin järjestämästä tapahtumasta, Savopirtti sanoo.

Muun muassa Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri (vihr.) on aiemmin ottanut kantaa roskaamiseen ja muistuttanut, että siivousvastuu on kaikilla tapahtumaan osallistuvilla.

Roskien siivoaminen lankeaa kuitenkin tänäkin vuonna kaupunkien kontolle, mikäli joenvarteen jää roskia tapahtuman jäljiltä. Vantaalla on ollut tapana se, että siivoamisessa apuna on käytetty niin kesätyöntekijöitä kuin vapaaehtoisia.

– Valitettavasti hienot isot tapahtumat, kuten Ravintolapäivä, tuovat sotkua, mutta ne halutaan silti kaupunkikuvaan. Vastuullinen osallistuminen on päivän sana, sanoo Savopirtti.

– Kyse on kuitenkin kaikille avoimesta tapahtumasta, josta kaikki osallistujat ovat vastuussa, Savopirtti jatkaa.

Suosittelemme