Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Outo suhmurointi varjostaa Fifan vaaleja - Blatteria yritetty savustaa ulos

Epäilyttävä henkilö tarjosi Sepp Blatterin vastaehdokkaalle kasan ääniä ja arkaa tietoa Fifan puheenjohtajasta.

Prinssi Ali bin al-Hussein Diego Maradona
Diego Maradona (oik.) on kertonut tukevansa Jordanian prinssi Alia Fifan puheenjohtajavaalissa. Kuva: AFP / Lehtikuva
Alex McKeough
Avaa Yle-sovelluksessa

Fifan puheenjohtajaksi pyrkivän prinssi Ali bin Al-Husseinin kampanjaryhmä tiedotti tiistaina, että se on hylännyt laittomaksi kokemansa tarjouksen huhtikuussa.

Henkilö oli lähestynyt Alin, 39, taustajoukkoja ja tarjonnut yksityiskohtaisia tietoja Fifan istuvan puheenjohtajan Sepp Blatterin, 79, raha-asioista sekä tarjonnut huomattavan määrän ääniä Alin tueksi. 

- Huhtikussa prinssi Alin kampanjatiimiä lähestyi henkilö, joka väitti pystyvänsä välittämään Alille 47 ääntä sen lisäksi että hänellä oli laittomalta vaikuttavaa tietoa koskien herra Blatterin taloudellisia toimia, yritystiedusteluun erikoistunut englantilaisfirma Quest tiedotti.

Jordanian prinssi ilmoitti huhtikuussa asiasta poliisille. Alin taustajoukot eivät kertoneet, minkä maan poliisivoimista oli kyse. Fifan varapuheenjohtaja Ali ei kuitenkaan informoinut korruptioepäilystä kansainvälistä jalkapaloliittoa, koska hän ei halunnut vaarantaa poliisin tutkimustyötä. 

- Fifan hallintoa ei ole informoitu tästä. Oikea taho tällaisten asioiden tutkimiseen on Fifan itsenäisen eettisen komitean tutkimuskamari, Fifa tiedotti.

Fifan uudet ohjesäännöt laadittiin neljä vuotta sitten lahjontaskandaalin myötä, jonka vuoksi vastaehdokas Mohamed bin Hammam vetäytyi kisasta ja Blatter valittiin neljännelle puheenjohtajakaudelle.

Kansainvälisen jalkapalloliiton 209 jäsenliittoa valitsevat Blatterin tai prinssi Alin puheenjohtajaksi perjantain äänestyksessä.

Suosittelemme