Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Turkulaisen Audi-miehen hermot menivät maahantuojaan – Aloitti yhden auton mielenosoituksen

Maahantuojan vaikeneminen Audin moottoriongelmista sai Tero Salosen teippaamaan autoonsa viestin. Nyt miehen auto seisoo Turun Audi Centerin edessä niin kauan kunnes moottori on korjattu. Salonen kerää parhaillaan väkeä ryhmäkanteeseen Facebookissa.

Auto, jonka kyljessä teksti kuluttaako autosi liikaa öljyä.
Kuva: Tero Salonen
Marcus Ziemann
Avaa Yle-sovelluksessa

Tero Salosen vuoden 2010-mallisen Audi A5:n ongelmana on ylisuuri öljynkulutus. Se on tyyppivika vuosien 2008–2011 mallisissa TFSI-moottoreissa. Ongelma ei ole sama kuin paljon julkisuudessa olleet 1,2- ja 1,4-litraisten moottoreiden jakoketjuongelmat, mutta maahantuojan suhtautuminen ongelmiin on Salosen mukaan samanlainen.

– Ryhmäkanne on ajatuksena, koska maahantuoja VV-Group vaikenee ongelmistaan ja esittää mykkäkoulua.

Salonen on pattitilanteessa, sillä perheen 110 000 kilometriä ajettu auto ei kelpaa kenellekään vaihdossa. Edes korjattuna autoliikkeet eivät kyseistä autoa halua.

– Turussa Autokeskus sanoi suoraan, että he ovat maksaneet tänä vuonna jo 30 000 euroa liiallisista öljynkulutuksista.

Salosen perustama Facebook-ryhmä sai räjähtävän lähdön. Viestejä kohtalontovereilta on tullut valtavasti. Salonen on jo kerännyt useamman kymmenen auton rekisterin. Näiden turvin ryhmäkannetta aiotaan yrittää.

– Olen kertonut maahantuojalle, että ryhmäkannetta ajetaan silläkin uhalla, että he alkavat syyttää minua kiristämisestä. Nyt auto seisoo Turussa Audi Centerin portin edessä ja saa olla siellä niin kauan että korjaus onnistuu, Salonen sanoo.

Suosittelemme