Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Maailman ykköspelaajalla painajaismainen kierros: jakaa turnauksen viimeistä sijaa

Rory McIlroy halusi päästä takaisin voittojen pariin golfin Euroopan kiertueen Irlannin osakilpailussa. Ensimmäisestä kisapäivästä tuli McIlroylle kuitenkin painajainen.

Rory McIlroy
Rory McIlroy Kuva: EPA
Anu Karttunen
Avaa Yle-sovelluksessa

Yhdeksän bogia, ei yhtään birdietä ja jaettu 153. eli viimeinen sija. Tällaisia tuloksia ei yleensä nähdä yhden maailman parhaimman golfarin, Rory McIlroyn kohdalla. Irlannin avoimessa tästä tuli kuitenkin pohjoisirlantilaiselle todellisuutta heti ensimmäisenä kilpailupäivänä.

- Ei se ollut ihan niin vaikeaa kuin miltä sain sen näyttämään, maailmanlistan ykköspelaaja totesi kierroksen jälkeen ESPN:n haastattelussa.

Edellisen kerran hän on pelannut tuloksellisesti yhtä surkeasti vuonna 2011 Masters-turnauksessa. McIlroyn hyväntekeväisyyssäätiö Rory Foundation on turnauksen päätukijoita.

- Tämä on pettymys, sillä halusin pelata hyvin – enkä pelkästään itseni, vaan monen muun takia. Tavoitteeni on nyt tehdä muutama birdie, ja teen varmasti ensimmäisen birdieni tässä turnauksessa jossain vaiheessa.

McIlroy ei suinkaan ollut ainoa pelaaja, joka epäonnistui Irlannin tuulisissa olosuhteissa ja kapeilla väylillä. Muun muassa Martin Kaymer onnistui paremmin vain yhden lyönnin verran ja on tuloksella +8 jaetulla 149 sijalla. Myös Mikko Ilosen kierros meni penkin alle. Hän päätyi tulokseen +4 ja on jaetulla 90. sijalla.

Suosittelemme sinulle