Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Aku Partanen selvisi polvivammasta säikähdyksellä

Viidenkympin kävelijälle Aku Partaselle tuli keväällä pieni harjoitustauko, mutta muuten harjoituskausi on sujunut hienosti.

Veli-Matti "Aku" Partanen
Veli-Matti "Aku" Partanen Kuva: Tomi Hänninen
Petri Hänninen
Avaa Yle-sovelluksessa

Partasen valmentajana toimii vuoden Göteborgin 50 kilometrin kävelyn maailmanmestari ja moninkertainen arvokisakävelijä Valentin Kononen. Yhteistyötä on nyt tehty vuodesta 2012 lähtien.

- Ajat on pikkuhiljaa parantunut. Alkuun tehtiin pari vuotta perusasioita ja piti pidentää lenkkiä ja ottaa tehoja alas. Pikkuhiljaa sieltä on löytynyt sellaiset harjoitukset mitkä toimii ja ja sitten ne vähemmän toimivat on jäänyt pois.

- Tosi hyvin on sujunut meidän yhteistyö, kertoo viidenkympin ennätyksensä 3.49.02 maaliskuussa kävellyt Partanen Yle urheilulle.

Partasen harjoituskausi on sujunut hyvin pientä vastoinkäymistä lukuunottamatta.

Kun Partanen oli ennen Eurooppa cupin kisaa Sierra Nevadan vuoristoleirillä Espanjassa, niin hänelle kävi hieman köpelösti ja leiri loppui lyhyeen.

- Ekalla lenkillä vasen polvi vääntyi kuoppaan ja jouduin tulemaan kotiin.tutkimuksiin.

- Onneksi siinä ei ollut löydöksenä kun lievä venähdys ja pääsin aika nopeesti takasin harjoitteluun ja jopa kilpailemaan Eurooppa cupiin kahdelle kympille, kertoo LUM:ä edustava Partanen.

Neljän tunnin pääsykoe

Partanen on kiinnostunut historiasta ja oli juuri Helsingin yliopiston pääsykokeissa.

Se kesti nelisen tuntia. Kumpi oli kovempi neljän tunnin kävely vai neljän tunnin pääsykoe?

- Ehkä se pääsykoe oli vaikeampi, vaikka aika oli sama. Ehkä en ollut siinä niin omalla alalla kun kävelyssä. Siinä ei ollut kysymyksiä urheiluhistoriasta.

- Kun pääsin pihalle, niin pää oli ihan sekasin ja silmät sumeena. Nyt ei auta muuta kun jännittää pääseekö sisään, sanoo historian opettajan ammatista haaveileva Partanen.

Suosittelemme sinulle