Hyppää sisältöön

Sipilä kiistää IL:n tiedot hallituksen salaisesta ay-painostuslistasta

Pääministeri Juha Sipilä vakuuttaa, ettei hallituksella ole listoja lainmuutoksista kuten ammattiliittojäsenmaksujen verovähennysoikeuden poistamisesta.

Juha Sipilä Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kiistää blogissaan (siirryt toiseen palveluun)Iltalehden (siirryt toiseen palveluun) sunnuntaina uutisoiman salaisen listan, jolla ammattiyhdistysliikettä painostettaisiin yhteiskuntasopimukseen.

Sipilän mukaan hallituksella ei ole listoja mahdollisista lainmuutoksista kuten ammattiliittojen jäsenmaksujen verovähennysoikeuden poistamisesta.

Sipilä kertoo samalla, että työministeri Jari Lindströmin (ps.) väläyttämästä työnantajien Kela-maksun palauttamisesta ei ole keskusteltu ollenkaan hallituksessa.

Pääministeri korostaa, ettei yhteiskuntasopimus ole suunnattu ketään vastaan. Tästä syystä hänen on vaikea ymmärtää, että yhteiskuntasopimuksesta käydään keskustelua vastakkainasettelun näkökulmasta.

Sipilä toteaa, että nyt on kaikkien parasta keskittyä sopimuksen aikaansaamiseen, vastakkainasettelulla emme saa mitään aikaan.

Juha Sipilä muistuttaa, että hallitus on sopinut ainoastaan alentavansa työn verotusta vajaalla miljardilla eurolla, mikäli sopimus syntyy. Mikäli ei sopua ei löydy, pöydällä on ehdollisia lisäsäästöjä ja veronkorotuksia noin 1,5 miljardin euron edestä.

Mistään muista toimista ei ole päätetty, vakuuttaa Sipilä. Hallitus aikoo Sipilän mukaan jättää oman esityksensä vasta heinäkuun lopussa, kun keskustelut eri sopimuksen osapuolten kanssa on käyty.

Suosittelemme sinulle