Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Taideyliopisto: Tiina Rosenberg ei saanut potkuja

Taideyliopiston hallituksen puheenjohtajan mukaan oppilaitokselle haetaan nyt uudenlaista johtajaa.

Tiina Rosenberg
Tiina Rosenberg Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva
Ville Vedenpää
Avaa Yle-sovelluksessa

Taideyliopiston ilmoitus rehtori Tiina Rosenbergin tehtävän jättämisestä tuli maanantaina monelle yllätyksenä.

Taideyliopiston hallituksen puheenjohtajan Karri Kaitueen mukaan työsopimuksen purkaminen tapahtui täydessä yhteisymmärryksessä.

– Olemme käyneet Tiina Rosenbergin ja hallituksen kanssa keskusteluja kevään aikana, millä tavalla haluamme yliopistoa kehittää tästä eteenpäin. Olemme tulleet siihen lopputulokseen, että tässä vaiheessa on kenties parempi katsoa hieman toisenlaista johtajaprofiilia.

Karri Kaitue
Karri Kaitue. Kuva: Yle

Rosenbergin johtamistavassa ei Kaitueen mielestä ollut mitään vikaa.

– Johtamisessa on normaalia, että kullakin ajalla on omat vaatimuksensa. Tiina Rosenberg on ollut jo kaksi ja puoli vuotta rehtorina ja hän on tehnyt aivan erinomaista työtä Taideyliopiston synnyttämisen yhteydessä.

– Meillä on strategiaprosessi meneillään, jonka myötä haluamme varmistaa, että taideyliopisto saavuttaa ne tavoitteet, jotka sille on asetettu. Olemma tulleet siihen lopputulokseen Tiina Rosenbergin kanssa yhdessä, että voimme löytää vielä sopivamman ja paremman johtajan kuin Tiina eittämättä oli.

Kaitueen mukaan Rosenberg ei kuitenkaan saanut potkuja.

– Siitä tässä ei ole kyse. Hän ei ole irtisanoutunut, eikä häntä ole irtisanottu. Me olemme yhdessä tehneet tämän ratkaisun keskustelujen jälkeen. Tässä ei ole mitään draamaa.

Myöskään esille noussut epäselvyys Sibelius-Akatemian kansanmusiikkiprofessuurin täyttämisestä ei ollut Kaitueen mukaan työsuhteen päättymisen taustalla.

Rosenberg oli Taideyliopiston rehtorina myös suorapuheinen yhteiskunnallisessa keskustelussa. Se ei hallitusta haitannut.

– Taideyliopiston rehtorille on erittäin sopivaa olla räväkkäkin yhteiskunnallinen kommentoija. Me arvostamme Tiinaa sekä ammattilaisena että yhteiskunnallisena ajattelijana.

Tiina Rosenberg ei halunnut maanantaina kommentoida asiaa.

Suosittelemme