Hyppää sisältöön

Turengin pellettitehtaan palo keskeytti koko tuotannon kuukausiksi

Räjähdysmäisessä palossa suuria vaurioita kärsinyt Vapon Turengin pellettitehdas joutuu pysäyttämään tuotantonsa kuukausiksi.

Pellettitehtaan tulipalossa tuhoutuivat raaka-ainevarasto, vasaramylly ja raaka-ainekuljettimia. Kuivuri ja pelletöintilaitteet säästyivät. Kuva: Jouni Huusko

Vapon Janakkalan Turengissa sijaitsevan tehtaan puruvarasto ja purunkuljetusjärjestelmä tuhoutuivat tiistain vastaisena yönä rajussa tulipalossa.

Myös puolet 3 000 neliömetrin kokoisesta tehdashallista tuhoutui palossa.

Tulipalo sai alkunsa luultavasti pölyräjähdyksestä, jonka syttymissyytä tutkitaan edelleen

Käyttöpäällikkö Jarkko Kaattarin mukaan nyt arvioidaan vahinkoja ja mietitään pellettitehtaan korjaus- ja uusimiestöitä.

– Kyllä se raju palo on ollut. Tässä on ollut suuri pölyräjähdys, josta palo sai alkunsa. Siitä se sitten levisi prosessissa eteenpäin raaka-ainevarastoon, kertoo Kaattari Ylelle.

Vahingot kohdistuivat tehtaan raaka-ainevarastoon, vasaramyllyyn ja raaka-ainekuljettimiin. Kuivuri ja pelletöintilaitteet eivät ole vahingoittuneet.

Pellettitehdas on toistaiseksi pois tuotannosta.

– Koko tuotanto seisoo niin kauan, että saadaan korjaustyöt tehtyä ja hallia rakennettua. Väkisinkin puhutaan muutaman kuukauden paussista.

Vapon Turengin pellettitehdas tuottaa vuosittain 50 000 tonnia puupellettiä biopolttoaineeksi. Määrä vastaa yli 8 000 omakotitalon vuotuista kulutusta.

Tulipalo ei yhtiön mukaan vaikuta Vapon pellettitoimituksiin asiakkaille.

Suosittelemme sinulle