Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Westerlund: Tulee todella tasainen sarja

Jokerit aloittaa historiansa toisen KHL-kauden kesän jälkeen. Päävalmentaja Erkka Westerlundin mukaan viime sesongit kirkkaimmat tähdet on korvattu hyvillä pelaajilla.

Jokereiden päävalmentaja Erkka Westerlun
Erkka Westerlun johdattaa Jokerit seuran toiseen KHL-kauteen. Kuva: Tomi Hänninen
Alex McKeough
Avaa Yle-sovelluksessa

Päävalmentaja Erkka Westerlundin mukaan Jokereiden on parannettava kokonaisvaltaista pelaamistaan ensi kaudella.

- Pitää parantaa peliä koko ajan. Se, että pystymme entistä täysipainoisemmin sekä puolustamaan että hyökkäämään kaikkien viiden pelaajan voimin, on yksi kauden pääteemoista, Westerlund kertoo Yle Urheilulle. 

- Hyökkäysten päättäminen oli viime vuonna iso haaste, emmekä päässeet siinä niin hyvälle tasolle kun olisimme halunneet. Haluamme pelata aloitteellista hyökkäys- ja puolustuspeliä.

Jokerit aloittaa toisen kautensa KHL-liigassa. Westerlundin mukaan joukkue on saanut arvokasta kokemusta, mutta toinen kausi tuo mukanaan omat haasteensa. 

- Olemme oppineet viime kaudesta. Tiedämme, minne olemme tulevalla kaudella menossa. Samalla olemme kuitenkin menettäneet kilpailuetua siinä mielessä, että vastustajat tietävät ottaa Jokerit vakavasti, Westerlund pohtii.

Viime kauden terävin kärki on poistunut joukkueesta, kun tehotrio Steve Moses, Petr Koukal ja Linus Omark vaihtoivat maisemaa.

- Jonkun verran meillä oli vaihtuvuutta joukkueessa, varmaan noin 20 prosenttia pelaajista. Hyviä pelimiehiä olemme saaneet tilalle, Westerlund sanoo. 

- Emme roolita pelaajia ehkä niin vahvasti kuin viime kaudella, vaan yritämme levittää vastuuta.

Pohjoismaisin voimin

Jokerit on haalinut riveihinsä roppakaupalla lisää pohjoismaista osaamista. Riveihin ovat liittyneet norjalainen Mathis Olimb ja Tanskan maajoukkueesta tutut Peter Regin, Philip Larsen ja Jesper Jensen, joista kaksi jälkimmäistä ovat puolustajia.   

- On mielenkiintoista nähdä uusi pelaaja Norjan maajoukkueesta, Olimb, joka pelasi todella hyvin MM-kisoissa. Hän on luova pelaaja. Tanskalainen Regin on samanlainen, vaikka en tunne häntä niin hyvin. Hän on  isompikokoisempi pelaaja samoin kuin Jesse Joensuu, joka tuo voimaa joukkueeseen. Pekka Jormakka tuo voimaa meidän maalintekopuolelle, Westerlund luettelee. 

Jokereiden avauskausi KHL:ssä oli menestys, kun joukkue eteni aina konferenssin välieriin asti. Ensi kaudella tasaisessa sarjassa petraaminen vaatii helsinkiläisiltä venymistä.

- Ensin pitää saavuttaa play off –paikka ja jos sinne selviydytään, niin tavoite olisi päästä pidemmälle kuin viime kaudella, Westerlund kiteyttää.

- En osaa tarkkaan sanoa, kuinka monta peliä voitimme viime kaudella yhdellä maalilla, mutta suurin osa yhden maalin voittoja tai tappioita. Tulee todella tasainen sarja.  

Suosittelemme