Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Opiskelijajohtaja puolustaa esitystään: "Kankaanpään taidekoulu on lopetettava"

Satakunnan ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan hallituksen puheenjohtajan esitys Kankaanpään taideopintojen lopettamisesta on herättänyt hämmästystä Pohjois-Satakunnassa. Opiskelijakunta Sammakon hallituksen puheenjohtaja Jaakko Lehtonen ei peräänny kiistellystä ehdotuksesta.

Koulun käytävä ja seinällä taulu
Kuva: Karri Laihonen / Yle
Antti Laakso
Avaa Yle-sovelluksessa

Satakunnan ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan hallituksen puheenjohtaja Jaakko Lehtonen (kok.) puolustaa vahvasti ehdotusta Kankaanpään taidenkoulun lopettamisesta.

Kankaanpäässä toimiva ammattikorkeakoulun alainen taidekoulu oli uhan alla pari vuotta sitten mutta säästyi lopulta siirrolta Poriin.

SAMKin opiskelijakunnan hallituksen puheenjohtajan mielestä ei ole järkevää pitää taideopetuksen yksikköä Kankaanpäässä.

Tahdomme, että kaikkiin amk-opiskelijoiden panostettaisiin Satakunnassa yhtä paljon.

Opiskelijakunta Sammakon puheenjohtaja Jaakko Lehtonen

– Opiskelijat muodostavat usein ei-liikkeen. Kyllä mekin ymmärrämme säästötarpeen. Tahdomme, että kaikkiin amk-opiskelijoiden panostettaisiin Satakunnassa yhtä paljon. Tällä hetkellä Kankaanpään taideopiskelijoihin panostetaan aluepolitiikan takia nelinkertaisesti verrattuna Porin ja Rauman opiskelijoihin, Lehtonen sanoo.

"Porissa paremmat palvelut"

Opiskelijakunnan hallituksen puheenjohtajan Jaakko Lehtosen mukaan myös monet kankaanpääläiset taideopiskelijat haluaisivat muuttaa vireämpänä pitämäänsä opiskelijakaupunkiin Poriin.

– Nyt kankaanpääläiset opiskelevat eristyksissä. Porissa olisi paremmat palvelut ja taidepiirien verkostot, jotka auttavat myös työllistymään. En näe siirrossa Poriin kuin voittajia, Lehtonen sanoo.

Kankaanpään kaupunginjohtaja Paavo Karttunen tyrmäsi Lehtosen esityksen Yle Satakunnan haastattelussa tiistaina.

Suosittelemme sinulle