Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Amerikan alkuperäiskansojen urheilulaji lacrosse tarjoaa kotimaista parastaan Turussa

Lacrosse on muun muassa jääkiekon sukulaislaji, jossa jopa suojavarusteet ovat samoja. Luistelun sijaan kentällä juostaan ja mailan asemesta kädessä on haavi.

Turussa pelataan kesäkuussa 2015 sisälacrossen SM-turnaus. Turku Titansin pelaajat Anssi Kaisalmi esittelee Jimi Wirenin kanssa, miten syöttö lähtee haavin avulla pelattavassa pelissä.
Joona Haarala
Avaa Yle-sovelluksessa

Lacrosse on räjähtävä laji, jossa mailan sijaan kädessä on haavi. Pelissä hyökkäysaika on 30 sekuntia, joten aikaa pähkäilemiseen ei juuri jää. Periaatteessa haavin kanssa saa juosta päästä päähän, muta hyvä puolustus torppaa nämä aikeet ja antaa poikittaista haavia.

– Tässä on monesta lajista piirteitä, on jääkiekosta, koripallosta ja fyysisyyden takai myös jenkkifutiksesta, kertoo Turku Titansin voimahahmo Jimi Wiren.

– Kun pallo on viety puolen kentän yli, niin takaisin ei saa viedä, täydentää Amerikassa Mercer Universityssä nykyään pelaava Anssi Kaisalmi.

Pallo on kuin superpallo, ja kun se osuu pelaajaan, osuman taatusti tuntee. Tarina kertoo, että maailman paras lacrosse-pelaaja ehti vaihtaa lajia.

– Wayne Gretzkyn moni tuntee. Hän on sanonut, että oli parempi lacrossessa kuin jääkiekossa, Kaisalmi myhähtää.

Box lacrossen SM-turnaus pelataan Turussa Kupittaan jäähallissa 13.–14.6.2015

Suosittelemme