Hyppää sisältöön

Suomi neuvottelee duuman puhemiehen matkustuskiellosta

Asia noussee esiin Niinistön ja Putinin huomisessa tapaamisessa. Ulkoministeri Timo Soini uskoo puhemiehen pääsevän Suomeen.

Venäjän parlamentin alahuoneen puhemies Sergei Naryškin valokuvassa (kesk.) New Delhissa, Intiassa, helmikuussa 2015.
Venäjän parlamentin alahuoneen puhemies Sergei Naryškin valokuvassa (kesk.) New Delhissa, Intiassa, helmikuussa 2015. Kuva: STR / EPA
Susanna Turunen

Suomi neuvottelee Venäjän duuman puhemiehen matkustuskiellon kumoamisesta väliaikaisesti.

Etyj on kutsunut puhemies Sergei Naryshkinin Helsingin kokoukseen heinäkuussa, mutta Naryshkin on EU:n asettamien Venäjän vastaisten pakotteiden takia matkustuskiellossa.

Asia noussee Venäjän taholta esille presidentti Sauli Niinistön ja Venäjän presidentin Vladimir Putinin tapaamisessa huomenna Moskovassa.

Pääministeri Juha Sipilä ja ulkoministeri Timo Soini vahvistavat, että asiasta neuvotellaan EU:n kanssa.

Ulkoministeri Timo Soini (ps.) toteaa, että tässä menevät nyt sekä Etyj-prosessi että EU-pakoteprosessi limittäin ja "Jotenkin tästä pitäisi selvitä mahdollisimman vähin vaurioin".

– Tarpeellisia neuvotteluja asiasta käydään. On vaikea sanoa, mihin siinä lopulta päädytään, mutta veikkaisin kuitenkin, että jos Naryshkin on tulossa, niin hän maahan pääsee, Soini arvioi.

_Korjattu 15.6.2015 kello 16.35. Duuman puheenjohtaja ei tarvitse diplomaattina viisumia, joten pitää puhua matkustuskiellon väliaikaisesta kumoamisesta. _

Suosittelemme sinulle