Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Mickelson jahtaa puuttuvaa US Openin voittoaan

Tiistaina 45-vuotisjuhliaan viettänyt Phil Mickelson jahtaa voittoa golfin major-turnauksessa US Openissa. Mickelsonista tulisi US Openin historian toiseksi vanhin voittaja.

Golfari Phil Mickelson lyö pallon hiekkaesteestä.
Phil Mickelson Kuva: EPA / Gerry Penny
Avaa Yle-sovelluksessa

Maailman kovatasoisin golfturnaus US Open pelataan tänä vuonna Chambers Bayn links-tyyppisellä kentällä Seattlen eteläpuolella, Yhdysvaltain länsirannikolla.

Chambers Bayn kenttä on uunituore. Se avattiin vasta vuonna 2007. Se on kaikille avoin public-kenttä, joka sijaitsee kunnallisella maalla.

Phil Mickelson kuului yhteen kenttäsuunnitteluryhmään joka olisi halunnut suunnitella ja rakentaa Seattlen lähistöllä sijaitsevan merenrantakentän. Suunnittelukilpailu ratkesi kuitenkin Robert Trent Jones Juniorin vetämän suunnittelutoimiston hyväksi. Saman suunnittelijan käsialaa on muuten Ruuhikosken kenttä Pohjanmaalla.

Amerikkalaiset rakastavat amerikkalaisia voittajia, joten nyt jenkit peukuttavat etenkin Phil Mickelsonia. Hän on voittanut golfissa kaiken muun, mutta ei US Openia. Mickelson pitää kuitenkin hallussaan yhtä turnauksen ennätystä: hän on ollut kuusi kertaa toinen US Openissa.

Tiistaina 45 vuotta täyttävästä Mickelsonista tulisi US Openin toiseksi vanhin voittaja, sillä Hale Irwin oli myös 45-vuotias voittaessaan kolmannen kerran US Openin vuonna 1990.

Samalla Mickelsonista tulisi kuudes pelaaja, joka on onnistunut voittamaan kaikki neljä majoria uransa aikana. Aiemmin urallaan Grand Slamiin ovat yltäneet Gene Sarazen, Ben Hogan, Gary Player, Jack Nicklaus ja Tiger Woods.

Woodsin peli täysin sekaisin

Tiger Woodsin peli on tällä hetkellä yhtä sekaisin kuin hänen yksityiselämänsäkin. Maailmanlistalla tällä menolla pian 200 joukosta putoava Tiger ei tällä kertaa pelaa voitosta ja 15:nnestä major-tittelistä. Sen sijaan Rickie Fowler jahtaa ensimmäistä major-voittoaan.

Ja kannattaa pitää mielessä myös tuorein major-voittaja Jordan Spieth, joka haluaa varmasti liittää US Openin keväisen Masters-voittonsa rinnalle.

Amerikkalaisten voittojuhlia uhkaa kaikkein eniten maailman ykköspelaaja Rory McIlroy. Pohjoisirlantilainen on pelannut usein erittäin hyvin Yhdysvaltojen isoissa turnauksissa, ja hänellä on nimissään US Openin kaikkien aikojen alhaisin voittotulos 268 lyöntiä, 16 alle parin, neljän vuoden takaa.

Mikko Ilosen vaisu alkukausi pudotti hänet rankingissa pois US Openin listoilta, eikä pelipaikka auennut karsinnoistakaan. Torstaina alkavan turnauksen suomalaisväristä vastaakin tuomaritehtäviin kutsuttu Arto Teittinen.

Kalle Virtapohja

Suosittelemme