Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Suomen suurin Osuuspankki jäi syntymättä

Pohjoisen Osuuspankkien suunnitelmat yhdistyneestä pankista ovat kariutuneet. Kemin Seudun, Oulaisten, Oulun ja Tornion Osuuspankit päättivät asiasta keskiviikkona. Uudella pankilla olisi ollut 240 000 asiakasta.

Osuuspankin kyltti.
Kuva: Yle
Minna Aula
Avaa Yle-sovelluksessa

Kemin Seudun, Oulaisten, Oulun ja Tornion Osuuspankkien edustajistot neuvottelivat keskiviikkona uuden osuuspankin perustamisesta. Uusi pankki kariutui, koska Kemin Seudun ja Oulaisten Osuuspankkien edustajiston jäsenistä määräenemmistö ei ollut hankkeen takana.

Uudella Osuuspankilla olisi vastattu tulevaisuuden haasteisiin pankki- ja vakuutustoiminnassa.

Pankkien hallitukset esittivät yksimielisinä uuden Pohjankaaren Osuuspankin perustamista. Pankin koko ja taloudelliset voimavarat olisivat riittäneet pitkälle tulevaisuuteen Pohjois-Suomen kasvun tukemisessa.

Päätös uudesta pankin meni kuitenkin Kemin Seudun ja Oulaisten Osuuspankkien edustajistossa äänestykseen, eikä se saanut tarvittavaa määräenemmistöä toteutuakseen. Tornion ja Oulun Osuuspankeissa hanke hyväksyttiin yksimielisesti.

– Tulevaisuus on sitten toinen juttu. Jokainen pankki joutuu nyt miettimään tarkkaan, miten se parhaiten voi vastata tuleviin haasteisiin, hallituksen puheenjohtaja Arja Saarento Kemin Seudun Osuuspankista pohtii.

Suosittelemme