Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Saarelainen 13:s Bakun aika-ajossa - "Olen erittäin tyytyväinen"

Sari Saarelainen sai vasta viikko sitten tietää ajavansa aika-ajon Bakussa. Saarelainen oli aika-ajon 13:s.

Sari Saarelainen.
Kuva: Yle
Yle Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Torstaina aamupäivällä ajettiin Bakun Euroopan Kisojen naisten maantiepyöräilyn 25,8 km henkilökohtainen aika-ajo. Suomen Sari Saarelainen lähti matkaan ns. kuumassa ryhmässä, 9. viimeisenä. Saarelainen oli aika-ajon 13:s.

- Sain vasta viikko sitten tietää että ajan aika-ajon täällä Bakussa. Olen oikeastaan keskittänyt harjoitukset maantielle mutta aika-ajoon osallistuminen tuli ihan mukavana lisänä tähän reissuun. Pyörän kanssa tuli kiire, koska se oli tilattu Suomeen vasta SM-kisoihin 24.6. ja pyörä saapui Suomeen vasta perjantaina, kun sunnuntaina oli jo lento Bakuun. Vielä tänä aamuna teimme viimeisiä asentomuutoksia pyörään, jotta se meni tuomarien tarkastuksessa läpi ja ennen kaikkea että siinä oli hyvä asento.

- Ajo tuntui koko matkan hyvin rennolta ja tasaiselta. Kova tuuli heitti välillä sivariosuuksilla pyörää rajustikin, mutta muuten ajo oli erittäin ehjä. Profiililtaan tasainen maasto ei tyypillisesti ole ollut minulle suotuisa, mutta tänään kulki erityisen hyvin. Jaksoin painaa isolla tuumalla ja sain pidettyä keskinopeuden todella korkealla ja sykkeen tasaisena koko ajon ajan. Olen ajoon ja sijoitukseen erittäin tyytyväinen.

- Odotan tosi luottavaisena lauantain yhteislähtöä. Huomenna perjantaina pääsemme tutustumaan rataan, jonka kerrotaan ennakkotietojen mukaan olevan profiililtaan mäkinen. Tämä sopii minulle, kertoi Saarelainen

- Kisakylän palvelut ja järjestelyt ovat toimineet loistavasti. Tunnelma on kuin olympialaisissa ja näkee, että näihin kisoihin on panostettu.

Suosittelemme sinulle