Hyppää sisältöön

Tapanilan raiskaajille reilun vuoden tuomiot, kahden syytteet hylättiin

Helsingin käräjäoikeus on vapauttanut kaksi Tapanilan raiskauksesta epäiltyä. Kolme muuta tuomittiin enimmillään vuoden ja neljän kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Kuva: Mikko Stig / Lehtikuva

Helsingin käräjäoikeus on vapauttanut kaksi raiskauksesta epäiltyä kokonaan syytteistä. Oikeuden mukaan kumpikaan nuorista ei osallistunut tekoon millään lailla.

Käräjäoikeus katsoi myös, ettei raiskaus ollut törkeä eikä sitä oltu tehty erittäin nöyryyttävällä tavalla. Yksi nuorukaisista oli pitänyt naista kiinni ja toiset kaksi raiskanneet hänet käsin.

Käräjäoikeus tuomitsi kolme syytettyä ehdollisiin rangaistuksiin. Kaksi syytetyistä sai vuoden tuomiot ja kolmas vuoden ja neljän kuukauden tuomion. Kahden tuomitun rangaistusta lievensi se, että he olivat tekohetkellä nuoria henkilöitä.

Syyttäjä vaati syytetyille kovempia tuomioita, mutta käräjäoikeus lievensi rangaistuksia heidän saamansa poikkeuksellisen julkisuuden vuoksi.

Ulkomaalaistaustaisia nuorukaisia syytettiin nuoren naisen raiskauksesta maaliskuussa lähellä Tapanilan juna-asemaa Helsingissä. He ahdistelivat naista lähijunassa ja seurasivat häntä tämän jäätyä pois junasta.

Käräjäoikeus on käsitellyt asiaa suljetuin ovin. Päätöstä perusteltiin asianomistajan arkaluontoisilla yksityiselämään liittyvillä seikoilla ja sillä, että kyseessä on alaikäisiä henkilöitä.

Syytetyt ovat iältään 15-18-vuotiaita.

Suosittelemme sinulle