Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Näin veroale näkyy yleisimmissä automerkeissä

Autoveroalessa suositaan pienipäästöisiä autoja, talouspoliittinen ministerivaliokunta päätti tiistaina. Katso grafiikasta, miten veronalennus ilmenee käytännössä.

Grafiikka autoverosta
Kuva: Yle Uutisgrafiikka
Esa Koivuranta
Avaa Yle-sovelluksessa

Tieliikenteen Tietokeskus selvitti Yle Uutisille, miten tänään tiistaina päätetty autoveron alennus ja sen toteutus ilmenevät eri automerkkien hinnoissa.

Selvityksen on tehnyt Tieliikenteen Tietokeskuksen liikenteen erityisasiantuntija Hanna Kalenoja. Siinä on mukana kymmenen viime vuonna eniten rekisteröityä uutta henkilöautomerkkiä.

Grafiikassa näkyy, kuinka paljon kukin automerkki maksaa tällä hetkellä ja paljonko ne maksaisivat neljän vuoden kuluttua eli vuonna 2019. Eniten veromuutoksesta hyötyisi tässä selvityksessä pienipäästöinen hybridiauto.

Talouspoliittinen ministerivaliokunta päätti tiistaina, että veronalennus koskee autoja, joiden hiilidioksidipäästö on enintään 140 grammaa kilometriä kohti. Se kohdennetaan voimakkaimmin pienipäästöisiin autoihin.

Autoveron alennuksesta on sovittu hallitusohjelmassa. Veronalennus aiotaan toteuttaa neljässä samansuuruisessa vaiheessa vuosina 2016–2019.

Autoalan Keskusliitto ilmoitti tiistaina, että se on tyytyväinen asian nopeaan ratkaisuun. Liiton mukaan yksittäinen veronalennus jää niin pieneksi, ettei kuluttajilla ole nyt merkittävää kannustinta lykätä auton hankintaa veromuutosten vuoksi.

Suosittelemme sinulle