Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Yle Turku etsii katuruuan taitajaa kesäkisassa

Yle järjestää loppukesällä ruokakilpailun, johon haetaan osallistujia heinäkuussa. Katuruoka on teemana, ja osallistujan on sitouduttava tekemään annoksensa suorassa nettitelevisiolähetyksessä Lauri Tähkän Lintukodolla.

Juhannuskinkku
Sanna Nordlingin perheen juhannuskinkku on katuruokaa, tosin sitä tehtiin slow foodin tapaan. Kuva: Sanna Nordling
Minna Rosvall
Avaa Yle-sovelluksessa

Oletko sinä kotikokki, jonka ruokia ja annoksia ihastellaan illanistujaisissa ja grillijuhlissa. Nyt Sinulla on mahdollisuus näyttää taitosi julkisesti ja kilpailla itsesi katuruokamestariksi Turun vehreässä kaupunkiympäristössä.

Lähetä bravuurireseptisi Yle Turun toimitukseen heinäkuun aikana. Keskiviikkona 26.8.2015 kello 14 alkaa suuri finaali, jossa viisi parhaan reseptin lähettänyttä mittelee taitojaan suorassa nettitv- ja radiolähetyksessä Lauri Tähkän Lintukodolla Turun kaupungintalon edustalla.

Sinun pitää tehdä streetfoodia eli katuruokaa kahden hengen annos. Käytettävissäsi ovat grilli, leikkuulauta, kulhoja ja pientyövälineet. Tukenasi ovat Turun ammatti-instituutin kokkiopiskelijat.

Arvovaltaisessa tuomaristossa on edustajia Turun kaupungin edustuskeittiöstä, Martoista ja Turun ammatti-instituutista. Tuomaristoa johtaa Lintukodon isäntä Lauri Tähkä.

Lähetä resepti osoitteeseen Yle Turku, Logomo, PL 400, 20101 Turku, heinäkuun aikana. Voit kysellä aiheesta sähköpostilla osoitteesta turku@yle.fi.

Tervetuloa kokkailemaan!

Suosittelemme sinulle