Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Porista tuleva Veiterän uusi päävalmentaja: "Vaimo melkein potki minut tänne"

Kiihkomieliseksi jääpallovalmentajaksi itseään kuvaileva Tuomas Erkkilä kertoo tarttuneensa ainutkertaiseen tilaisuuteen, kun hyväksyi Lappeenrannasta tulleen tarjouksen.

Veiterän päävalmentaja Tuomas Erkkilä.
Kuva: Yle
Riitta Väisänen
Avaa Yle-sovelluksessa

Tuomas Erkkilä valmensi jääpallojoukkueita 16 vuotta, kunnes päätti järjestää enemmän aikaa perheelleen. Kolmilapsisen perheenisän sapattivapaata ehti kestää vuoden.

Reilu kuukausi sitten porilainen Erkkilä sai soiton Lappeenrannasta. Veiterän Janne Hauska soitti kysyäkseen, tulisiko Erkkilä edustusjoukkueen päävalmentajaksi.

Minulle annetaan mahdollisuus valmentaa hyvää joukkuetta.

Tuomas Erkkilä

Erkkilä jäi miettimään asiaa ja päätti lopulta vastata kyllä.

– Onhan tämä ainutkertainen tilaisuus. Minulle annetaan mahdollisuus valmentaa hyvää joukkuetta, Erkkilä kertoo.

Veiterä on solminut Erkkilän kanssa kaksi kautta kattavan sopimuksen.

Matkustamista mahdollisuuksien mukaan idän ja lännen välillä

Erkkilä kiittelee perhettään vuolaasti mahdollisuuden antamisesta.

– Vaimo tuntee minut sen verran hyvin, että olen aika kiihkomielinen jääpallovalmentaja. Hänkin jopa melkein potki mut tänne niin pakkohan tänne oli lähteä kokeilemaan, Erkkilä hymyilee.

Perhe jää Poriin, kun Veiterän tuore päävalmentaja lokakuussa muuttaa itärajalle.

– Olen sitten erossa viisi-kuusi kuukautta perheestä isot osat ajasta. Totta kai perhe käy täällä niin paljon kuin pystyy.

Oma pää pitää saada tukkoon

Veiterä aloittaa elokuussa leirit, joihin päävalmentaja tulee mukaan. Kesän ajan joukkue kohentaa kuntoaan viitenä päivänä viikossa kuntovalmentaja Risto Kankaan johdolla.

Vaimo tuntee minut sen verran hyvin, että olen aika kiihkomielinen jääpallovalmentaja.

Tuomas Erkkilä

Veiterä pelasi viime kaudella runkosarjan ykköseksi, voitti Suomen cupin ja SM-pronssia. Päävalmentajan mukaan Veiterä on hyökkäysvoittoinen joukkue, jossa on paljon taitavia yksilöitä.

– Joukkue pelaa viihdyttävää jääpalloa eikä peruuta aina. Silloin kun on paikka iskeä niin iskee tehokkaastikin. Toisaalta välillä oma pää vuotaa, joten siihen täytyy keksiä lääkkeitä.

Veiterän ensi kauden edustusjoukkueen kokoonpanosta on julkisuuteen kerrottu sen verran, että veljekset Janne ja Tomi Hauska ovat mukana. Kokonaisuudessaan seura julkistaa joukkueen näillä näkymin ensi viikolla.

Suosittelemme