Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Piharuokailuun mieltynyt karhu kaadettiin Soinissa

Iso karhu tepastelee soisella metsäaukealla.
Kuva: Birgitta Vuorela
Riia Hantula
Avaa Yle-sovelluksessa

Soinissa kevään ja alkukesän aikana asutusten läheisyydessä toistuvasti ruokailemassa käynyt karhu on lopetettu poliisin määräyksellä. Karhu kaadettiin poliisin tiedotteen mukaan maanantaina.

Poliisi sai kevään ja alkukesän aikana paljon havaintoja yhden tai useamman karhun vierailuista asuintalojen roskapöntöillä Soinin Museonmäellä. Nyt kaadettua karhua oli aikaisemmin yritetty karkottaa kauemmaksi asutuksesta, mutta lukuisista yrityksistä huolimatta kaadettu nuori uroskarhu ei muuttanut ruokailutottumuksiaan. Se aiheutti poliisin tiedotteen mukaan toistuvaa vaaraa talojen asukkaille. Tästä poliisi päätyi lopettamaan karhun.

Lehtimäki-Soinin riistanhoitoyhdistyksen puheenjohtaja Heikki Lehisalo kertoi keväällä Yle Pohjanmaalle, että Soinissa on tehty havaintoja karhujen yksittäisistä pihakäynneistä aina. Näin määrätietoista ja jatkuvaa pihoissa käyminen ei kuitenkaan aiemmin hänen mukaansa ole ollut. 

– Aluksi naaras lähti kiertämään yksistään, sitten se kiersi pentujensa kanssa. Tänä keväänä se ilmaantui lumien sulettua erauksien kanssa ja nyt viikko-puolitoista sitten se on jättänyt eraukset ja kiertää yksistään tai uroksen kanssa roskiksia, Lehisalo kertoi toukokuussa.

Suosittelemme sinulle