Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Tulihan se kesä kuitenkin – Kuvagalleriassa alkukesän koleutta ja kosteutta

Alkukesä oli kolea ja sateinen. Viileä sää sai ihmiset värjöttelemään, mutta luonnossa eläimet ja kasvit pitivät pintansa. Fasaaniuros vahti reviiriään ja voikukat rehottivat entiseen malliin.

Hiehot pääsivät laitumelle.
Hiehot pääsivät laitumelle. Kuva: Jaana Mäkelä, Ullava
Elina Kaakinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Alkukesän epävakaiset säät ovat surettaneet varsinkin maanviljelijöitä. Märkyyden takia ei peltoja päästy kylvämään ajoissa ja jatkuvat sateet ovat haitanneet myös itämistä. Matti Hietalan kuva märästä perunapellosta kertoo paljon tilanteesta.

Vaikka kasvukausi on myöhässä, on luonto kuitenkin herännyt alkukesän voimalla. Mustikka kukki runsaasti, hillan kukintakin on tallentunut kuvagallerian kuviin. Eläimet eivät osaa kaivata helteitä. Kesälaitumelle kirmaaville hiehoille on yksi ja sama, mikä on päivän sää. Se näkyy Jaana Mäkelän ottamasta kuvasta.

Moni on kuvannut juhannusta Pohjanmaalla. Sääennusteet lupasivat juhannukseksi huonoa säätä, viileää ja sateita. Siksi moni koki iloisen yllätyksen, kun aurinko ilmestyi valaisemaan juhannusta. Juhannuksen tietämissä päästiin tallentamaan kameralla myös hienoja usvaisia hetkiä.

Lähetä sääkuva

Alueellisissa tv-uutisissa käytetään katsojien lähettämiä sääaiheisia kuvia. Sääkuvista ei makseta korvausta. Lähetä kuva osoitteeseen: pohjanmaa@yle.fi.

Millaisen kuvan voimme julkaista?

Kuvan lähettäjä vakuuttaa, että hänellä on kaikki tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet lähettämäänsä materiaaliin. Samalla lähettäjä vakuuttaa, että hänellä on oikeus luovuttaa materiaali Yle Uutisille.

Jos kuvaa käytetään uutistarkoituksessa, ei julkisella paikalla kuvaamiseen tarvita lupaa. Tässä tapauksessa ei myöskään tarvita julkistamislupaa kuvassa esiintyviltä henkilöiltä.

Muissa tapauksissa, kuten sääkuvissa, lähettäjällä tulee olla suostumus kaikilta kuvassa esiintyviltä henkilöiltä siihen, että Yle voi hyödyntää ja käsitellä materiaalia parhaaksi katsomallaan tavalla. Suosittelemmekin, että sääaiheisissa kuvissa ei esiintyisi tunnistettavia ihmisiä.

Suosittelemme sinulle