Hyppää sisältöön

Kanerva käy edelleen keskusteluja Venäjän osallistumisesta Etyj-kokoukseen

Sunnuntaina alkavaan kokoukseen osallistuu Venäjältä vain yksi kansanedustaja. Perjantain hallitustason kokoukseen Venäjä lähettää ainoastaan Helsingin lähetystössä työskentelevän diplomaatin.

lkka Kanerva
lkka Kanerva Kuva: Tuomas Marttila / Lehtikuva
Mikko Kuusisalo

Etyjin parlamentaarisen kokouksen presidentti Ilkka Kanerva sanoo käyvänsä edelleen keskusteluja Venäjän osallistumisesta Helsingissä järjestettävään Etyjin juhlakokoukseen.

Sunnuntaina alkavaan ja torstaihin saakka kestävään Etyjin parlamentaarikkojen vuosikokoukseen osallistuu Venäjältä vain kansanedustaja Nikolai Kovalev. Muuta edustusta Venäjältä ei näillä näkymin ole tulossa. Duuman puhemies Sergei Naryškin oli osallistumassa sunnuntaina alkavaan kokoukseen.

Kovalev osallistuu kokoukseen terrorisminvastaisen toiminnan asiantuntijana.

Heinäkuun 10. päivän epäviralliseen korkean tason kokoukseen Venäjä ei ole lähettämässä muuta edustusta kuin maan Helsingin lähetystössä työskentelevän nuoremman diplomaatin.

Tähän kokoukseen on kutsuttu Etyjin niin sanotun troikan eli Sveitsin, Serbian ja Saksan ulkoministerien lisäksi varaministeritason osallistujia Etyjin 57 osallistujavaltiosta. Varmistusta siitä, kuka Venäjältä olisi osallistunut 10. päivän kokoukseen, ei ennen viisumien epäämistä ollut.

Suomen ulkoministeriö ilmoitti tiistaina illalla, että EU:n pakotelistalla oleville venäläispolitiikoille ei myönnetä poikkeuslupaa maahantuloon Ety-juhlakokousta varten. Vastalauseena tähän Venäjä sanoi, että se ei lähetä lainkaan valtuuskuntaa Helsinkiin.

Kanerva sanoi torstaina Ylelle, että hän käy edelleen keskusteluja aiheesta.

– Käyn edelleen keskusteluja eri tahojen kanssa Venäjän mahdollisesta osallistumisesta. Tämä on kaikin puolin epätyydyttävä tilanne, Kanerva sanoi.

Suosittelemme sinulle