Hyppää sisältöön

Matkustusrajoituksista Suomelle raivostunut venäläispoliitikko ehdottaa rajoituksia puukauppaan

Venäjän kansallisen turvallisuusneuvoston pääsihteerin Nikolai Patruševin mukaan länsimaat pyrkivät vaihtamaan Venäjän johdon. Suomen ulkoministeriö ei kommentoi uutista.

Mäntytukkeja maassa hakkuutyömaalla.
Kuva: Petri Aaltonen / Yle
Jussi Nurminen

Venäjällä on ehdotettu Suomen kanssa käytävän puukaupan rajoittamista vastatoimena sille, ettei Suomi päästä matkustuskiellon saaneita venäläispoliitikkoja Helsingissä järjestettävään Etyj-kokoukseen. Uutistoimisto Interfax (siirryt toiseen palveluun) kertoo Venäjän kansallisen turvallisuusneuvoston pääsihteerin Nikolai Patruševin sanoneen, että Venäjän mahdolliset vastatoimet Etyj-kiistassa voisivat olla rajoituksia puukauppaan Suomen kanssa.

– Viime tapahtumat: Naryškinille ei annettu viisumia matkustaa Suomeen. Tiedättehän, että heille on luotu monella tapaa edulliset olot, muun muassa puukaupassa. Voimmeko asettaa rajoituksia? Voimme, Patrušev pohdiskeli toimittajille Interfaxin mukaan.

– Jos me emme käy kauppaa, heille koituu vakavaa taloudellista haittaa. Mutta en sanonut, että asetamme pakotteita, sanoin, että kehittelemme vastatoimia pakotteisiin, Patrušev jatkoi Interfaxin mukaan.

Presidentti Vladimir Putinin lähipiiriin kuuluva Patrušev sanoi tänään perjantaina toimittajille myös uskovansa, että länsimaat pyrkivät asettamillaan pakotteilla vaihtamaan Venäjän johdon. Patrušev näkee pakotteiden taustalla halun heikentää Venäjän taloutta ja vaikuttaa siten maan politiikkaan ja poliittisen johdon vaihtamiseen.

Länsimaat ovat asettaneet talouspakotteita ja matkustuskieltoja Ukrainan kriisin ja Krimin niemimaan valtaamisen vuoksi.

Suomen ulkoministeriön viestinnästä todetaan Yle Uutisille, ettei ulkoministeriö tällä hetkellä kommentoi Venäjän duuman lausuntoja lainkaan.

Suosittelemme sinulle