Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Serena Williams vei huipputasokkaan ottelun - unelma elää edelleen

Victoria Azarenka antoi upean vastuksen, mutta Serena Williams eteni Wimbledonin välieriin.

Serena Williams.
Kuva: EPA
Sakari Lund
Avaa Yle-sovelluksessa

Serena Williamsin neljän peräkkäisen Grand Slam -turnausvoiton metsästys jatkuu edelleen. Williams voitti Victoria Azarenkan puolivälieräottelussa 3-6, 6-2, 6-3. Azarenka pakotti Williamsin nostamaan tasoaan ja ottelusta muodostuikin erittäin hyvätasoinen. Entinen maailmanlistan ykkönen Azarenka pelasi hyvin, mutta toisesta erästä lähtien Williams vielä paremmin.

Williams on voittanut kolme peräkkäistä Grand Slam -turnausta. Jos Serena voittaa Wimbledonin, hän on siis kaikien neljän hallitseva mestari. Sen jälkeen voittamalla vielä US Openin, hän tekisi hohdokkaan Grand Slamin.

Välierissä Williams kohtaa Maria Sharapovan, joka selviytyi Wimbledonissa neljään parhaan joukkoon ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2011. Hienon turnauksen pelannut Yhdysvaltojen Coco Vandeweghe taisteli tiukasti välierässäkin, mutta Sharapova voitti kolmessa erässä numeroin 6-3, 6-7, 6-2.

Garbine Muguruzasta tuli ensimmäinen espanjalaisnainen 18 vuoteen Wimbledonin välierissä, kun hän voitti Timea Bacsinszkyn 7-5, 6-3. Edellinen oli Arantxa Sanchez-Vicario vuonna 1997.

Muguruza kohtaa toisessa välierässä Agnisezka Radwanskan. Vuoden 2012 finalisti Radwanska pudotti USA:n kovalyöntisen Madison Keysin 7-6, 3-6, 6-3.

Suosittelemme sinulle